Yurt dışı gezisine gitmek ileride vatandaşlıkta işe yarar mı?

  • Konuyu başlatan T.t
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 269

T.t

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
1.413
Çözümler
2
Okul gezisinde 3 ülke için gezi var. Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan gezi için multi schengen vizesi alınıyor. Bu vizeyi almak gelecekte ab ülkelerine girmeyi daha kolaylaştırır mı?
 
Evet diyebilirim ama aslında nötr bir durum asıl vatandaşlığı daha rahat almanı sağlayacak durum orada eğitim alıp bir yandan çalışarak o ülkeye vergi ödemen ne kadar vergi ödersen o kadar vatandaş olabilme ihtimalin artıyor. Misal bazı ülkeler (polonya vb.) ev aldığında belirli bir vergi verdiğin için sana vatandaşlık almakta kolaylık sağlıyor.

Sana tavsiyem turistik olarak gezmek yerine paranı döviz olarak biriktirip oraya dil eğitimi için git hem okursun hem çalışırsın orada kalabilme ihtimalin artar. Ben şuan o adımda para biriktiriyorum Kanada için..
 
@ogulcansivri Hocam daha 15 yaşındayım. Dil okulu tam olarak nasıl mantıkla çalışıyor? Dil öğrenmek için oraya mı gidiyoruz?
Her sene Türkiye'de dil eğitimi veren firmaların olduğu fuarlar oluyor bunlara katılmanı tavsiye ederim. Ayrıca sistem şu şekilde ilerliyor tüm işlemler için senden başta bir para alınıyor bu para ile senin kalacağın yerden uçak biletine kadar alıyorlar vizeni zaten eğitim için alıyorsun öğrenci vizesi olarak geçiyor. Belirli ülkelerde mesela Kanada gibi sen eğitim aldıktan sonra sana 1 2 ay gibi bir süre part time çalışma izni veriyor.
 

Geri
Yukarı