Yurt dışı hayalleri

EA'cıları da kapıyorlar mı?
Genel olarak Norveç gibi ülkelerde çoğu birey sözel bölümleri tercih ediyor bu yüzden sayısal alanda özellikle yazılımcı iseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor,bir de sağlık alanı ihtiyaçları çok oluyor malum nüfus yaşlı. Denklik mevzusu bir tek sıkıntı oluyor,orada buradan 1 yıl daha fazla eğitim görüyorsun,bu yüzden burada diploma aldığın bölümü 1 senede orada okuyup bitirmen gerekiyor,tabii bunun için en az B2 seviyesinde Norveççe öğrenilmesi gereklidir. Sizin bölümünüz nedir hocam?

Bu kadar nitelikli biriysen 2023'ten sonra seni havada kaparlar.

Norveç pahalı bir ülke. İsveç tarzı ülkelere bakması daha iyi olur.

Yurt dışında (lisans, yüksek lisans, doktora vb.) okuyabilirsin, eğer iyi bir üniversite istiyorsan kabul alması zor olur özellikle lisansta. Kabul aldıktan sonra da yaşam maliyetlerini karşılamak gerekiyor ki çok zengin değilsen zor iş. Ardından bir şirkette işe girersin yeterince iyiysen.
TR'de kendini çok geliştirirsen yurt dışında bir şirkette çalışıp oturum izni alabilirsin ama çok zor yine.
Dil kursuyla Kanada'ya gidenler vs. var, o kısmı tam bilmiyorum ama üsttekilere göre daha kolay.
Bir de burs alıp yurt dışında okuyabilirsin, eğer orada kendini yeterince geliştirirsen bir şirket aracılığıyla oturum izni alırsın.
Bi' hatun aracılığıyla da vatandaş olabilirsin ama tamamen sana bağlı
Bunların çoğunluğu para ve vasıf istiyor, parasız ama vasıflıysan bile iş zor. Paran var ama vasfın yoksa zaten güle güle, yeterince zengin değilsen almazlar. En kolayı bi' hatunla evlenmek ama onu da yapman zor olur, eğer bu niyetle ararsan gelecekte mutlu olamazsın vesaire vesaire...
Not: Şirkette işe girince direk vatandaş olunmuyor, çoğu ülkede en az 5 sene kalmak lazım. Sonrasında vatandaşlık başvurusu yapılabiliyor. Kanada öbür ülkelere nispeten daha kolay alıyor diye biliyorum, araştırsan iyi olur.

Bölüm derken anlamadım Lise öğrencisiyim. Psikoloji bölümü okumak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…