Yurt dışı iPhone 11 alınır mı?

OrkunErkmen

Kilopat
Merhaba dostlar. iPhone 15'in çıkacak olmasıyla artık sonunda iPhone 11-12 alabileceğim :D şaka bir yana, şu anda (yaklaşık da 3.5-4 senedir) iPhone X kullanıyorum ve cihazdan artık sıkılmaya başladım, hem iOS 17 güncellemesini almaması hem de her sabah uyandığımda saçma sapan bir sorun çıkarması artık sıkıcı gelmeye başladı. Ben de telefonu değiştirmeye karar verdim. Şu anlık düşüncem yurt içi cihazımı yd bir iPhone 11 ile başabaş ya da yurt dışı iPhone 12 ile üste biraz para koyup takas etmek.

Hat mevzusunu da şöyle düşünüyorum:

Cihazı e-SIM+fiziksel SIM olarak 4+4 ay olaraktan 8 ay kullanmak. Kalan dört ayda da alındığı ülkenin hattını kullanmak. Gürcistan'dan alındı ise mesela Gürcistan hattını kullanarak telefonu kullanmak. Eğer ki bilmediğim bir şey varsa fikrinizi belirtin. Şu anda bana bu fikir mantıklı geliyor, daha önce de yurt dışı cihaz almadığım için tam ne olur ne olmaz kestiremiyorum.

Tabii bu dediğim hat mevzusu olmaz ise kullanmadığım başka bir telefon var. Zaten dışarıda hep bir küçük çantam bulunur. Hattı o kullanmadığım telefona takıp cihazı çantacık gözüne atıp öyle de kullanabilirim.

Yurtdışı Iphone devrinin bittiğini düşünüyorum. Kayıt ücretini 20K yapan hükümet, 4+4 ay gibi sürekli süre uzatarak kullananlarında farkında. Çok yakında buna da engel getirecekler. Duyumum kullanım süresinin 1 aya düşeceği yönünde. Kısaca bir kumar oldu bu iş, ne desem ne tavsiye etsem size yanlış yönlendirmekte istemem ancak, pek mantıklı gelmiyor.

Merhaba dostlar. iPhone 15'in çıkacak olmasıyla artık sonunda iPhone 11-12 alabileceğim :D şaka bir yana, şu anda (yaklaşık da 3.5-4 senedir) iPhone X kullanıyorum ve cihazdan artık sıkılmaya başladım, hem iOS 17 güncellemesini almaması hem de her sabah uyandığımda saçma sapan bir sorun çıkarması artık sıkıcı gelmeye başladı. Ben de telefonu değiştirmeye karar verdim. Şu anlık düşüncem yurt içi cihazımı yd bir iPhone 11 ile başabaş ya da yurt dışı iPhone 12 ile üste biraz para koyup takas etmek.

Cihazı e-SIM+fiziksel SIM olarak 4+4 ay olaraktan 8 ay kullanmak. Kalan dört ayda da alındığı ülkenin hattını kullanmak. Gürcistan'dan alındı ise mesela Gürcistan hattını kullanarak telefonu kullanmak. Eğer ki bilmediğim bir şey varsa fikrinizi belirtin. Şu anda bana bu fikir mantıklı geliyor, daha önce de yurt dışı cihaz almadığım için tam ne olur ne olmaz kestiremiyorum.

Tabii bu dediğim hat mevzusu olmaz ise kullanmadığım başka bir telefon var. Zaten dışarıda hep bir küçük çantam bulunur. Hattı o kullanmadığım telefona takıp cihazı çantacık gözüne atıp öyle de kullanabilirim.
Çok ekstrem bir şey geliyor hocam ikincil söylediğiniz yöntem, bu kadar efor sarf ettirici şeyleri gündelik yapmaktan sıkılırsınız bence. 😀

Cihazı e-SIM+fiziksel SIM olarak 4+4 ay olarakdan 8 ay kullanmak. Kalan dört ayda da alındığı ülkenin hattını kullanmak. Gürcistan'dan alındı ise mesela Gürcistan hattını kullanarak telefonu kullanmak. Eğer ki bilmediğim bir şey varsa fikrinizi belirtin. Şu anda bana bu fikir mantıklı geliyor, daha önce de yurt dışı cihaz almadığım için tam ne olur ne olmaz kestiremiyorum.

Şu an yd cihaz alırsann 1 yıl kullanabilirsin yıl sonu 4 ay verecek ama mantıksız gibi geldi 12 zaten süresi bittiyse 4 ay sonra açılacak.

iPhone 11 için bu kadar zahmete gerek yok gideyim eSIM ile 4+4 kullanayım olmadı yedek telefon taşıyayım ohoo. . . Alacağın telefon 14 Pro falan olsa neyse. O fiyatta başka cihazlara bakmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı