Yurt dışı iPhone 15 alınır mı?

orelyus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 13100F 4, 27GHz / RTX 4060 3X / GIGABYTE H610M V2 H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart / Goodram 1TB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD (2050 MB Okuma / 1650 MB Yazma) / Kingston 8x2GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz / Deep Cool LE 520 RGB 240MM Sıvı Soğutucu
Meslek
Öğrenci / Yazılım Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba,
Yurt dışından iPhone 15 almayı düşünüyorum ama özellikle çift SIM ve kullanım süresiyle ilgili bazı detaylar kafamı karıştırıyor. Kullananlar veya bu konuda bilgisi olanlar varsa yardım edebilir mi?

Öncelikle çift fiziksel SIM destekleyen modeller hangi ülkelerde satılıyor? Mesela Hong Kong veya uae gibi yerlerden almak daha mı avantajlı? Ayrıca her SIM için ayrı ayrı 120 günlük kullanım hakkı gerçekten var mı? Eğer öyleyse toplamda 8 ay civarı bu telefonu kullanmak mümkün oluyor mu?

Bir başka merak ettiğim konu, aynı SIM kartı önce birinci SIM slotuna takıp 120 gün kullandım diyelim, sonra aynı SIM kartı ikinci SIM slotuna takarsam süre sıfırlanıyor mu? Yani tekrar kullanabiliyor muyum? Bu konuda deneyimi olan var mı?

Ayrıca, süre dolunca geçici olarak başka bir IPhone'a geçip bir süre kullandıktan sonra tekrar bu IPhone'a dönmek mantıklı ve sorunsuz bir yöntem mi? Bu tür yöntemlerde bir engelle karşılaşılır mı?

Telefonun kendisi hakkında da sorularım var: Genel kullanımda nasıl? Şarjı yoğun kullanımda günü çıkarıyor mu? Sosyal medya, video izleme, oyun oynama ve fotoğraf çekme performansı nasıl? Telefon ısınıyor mu, herhangi bir donma veya kasma problemi oluyor mu? iOS işletim sisteminde akıcılık ve stabilite konusunda yeni model önceki modellere göre ne durumda?

Kamera kalitesi özellikle gece çekimleri ve video performansı açısından nasıl 0.5X lensi vs? Ekran parlaklığı, ses seviyesi ve genel donanım açısından kullanıcıların memnuniyeti nedir?

Son olarak yurt dışı modellerde bazı ülkelerde kamera sesi kapatılamıyor diye duyuyorum. Bu doğru mu? Türkiye'de kullanımda kamera sesiyle ilgili sorun olur mu? Garanti ve teknik servis konularında sıkıntı yaşanıyor mu? Applecare+ Türkiye'de geçerli mi?

Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

iPhone 1 simlidir sadece diğer e-SIM ise aldıktan sonra kullanmazsın kullanması zor sıkıntılı biraz yani o telefonu aldığında bedelini ödemek zorundasın bunu bilmelisin diğer simlede kullansan eninde sonunda ödemen gerekiyor o yüzden o gözle bak zam gelmeden ödemek iyi olur ayrıca.

Telefon hakkında ayrıca gayet iyi telefon havalı şık kamerası çok güzel ama pili kısa sürede zayıflıyor genel olarak bu iyi değil tüm Apple için geçerli benim cihazımda yurt dışı 14 Pro benim cihazım TR garanti desteği vardı her cihazda yok seri numarası fark ettiriyor sanırsam.

Telefon hakkında çok birşey diyemeyeceğim. Daha önce kendim Almanyadan iPhone 12 getirmştim. Tek sim ile 120gün,2. sim ile 120gün doğru. Ancak şöyle bir detay var, Çinde satılan iPhone'lar çift sim. Genel olarak avrupa ve doğu ülkelerinde tek sim ve e sim seçenekleri var. Her sene Yenileniyor. Bence daha mantıklı olarak aynı fiyata başka model almak daha mantıklı.

Telefon hakkında çok bir şey diyemeyeceğim. Daha önce kendim Almanya'dan iPhone 12 getirmştim. Tek SIM ile 120gün,2. SIM ile 120gün doğru. Ancak şöyle bir detay var, Çin'de satılan IPhone'lar çift SIM. Genel olarak Avrupa ve doğu ülkelerinde tek SIM ve e SIM seçenekleri var. Her sene yenileniyor. Bence daha mantıklı olarak aynı fiyata başka model almak daha mantıklı.

Anlayamadım hocam şimdi almak mantıklı mı değil mi?
(Düzeltme; pardon yanlış görmüşüm peki ne alabilirim? 20.000TL bütçe ile)

iPhone 1 simlidir sadece diğer e-SIM ise aldıktan sonra kullanmazsın kullanması zor sıkıntılı biraz yani o telefonu aldığında bedelini ödemek zorundasın bunu bilmelisin diğer simlede kullansan eninde sonunda ödemen gerekiyor o yüzden o gözle bak zam gelmeden ödemek iyi olur ayrıca.

Telefon hakkında ayrıca gayet iyi telefon havalı şık kamerası çok güzel ama pili kısa sürede zayıflıyor genel olarak bu iyi değil tüm Apple için geçerli benim cihazımda yurt dışı 14 Pro benim cihazım TR garanti desteği vardı her cihazda yok seri numarası fark ettiriyor sanırsam.

Hocam bilmiyorum ama Çin üğretimler 2 SIM oluyormuş bir de simlerde kullansamda neyi ödemek gerekiyor onu anlayamadım.

Yurt dışı cihaz aldın diyelim 1. sime takıp 120 gün kullanırsın, 2. sime takıp 120 gün daha kullanırsın onda sorun yok ve bu süreler her yıl sıfırlanır. Örneğin bugün 24 Haziran sen bu cihazı bugün alıp kullanmaya başlarsan 2026 Aralık ayına kadar kapanmadan kullanabilirsin.

Yurt dışı cihaz aldın diyelim 1. sime takıp 120 gün kullanırsın, 2. sime takıp 120 gün daha kullanırsın onda sorun yok ve bu süreler her yıl sıfırlanır. Örneğin bugün 24 Haziran sen bu cihazı bugün alıp kullanmaya başlarsan 2026 Aralık ayına kadar kapanmadan kullanabilirsin.

Hocam peki X simimi 1. SIM slotuna taktım 120 gün kullandım sonra X simimi alıp 2. slota taktım kullanmaya devam edebiliyorum değil mi? Bir de bu telefonun kapandığı sürede 2. bir iPhone ile (SE2. nesil veya 11) ile iCloud üzerinden yönlendirme yapmak mantıklı mı?

Hocam peki X simimi 1. SIM slotuna taktım 120 gün kullandım sonra X simimi alıp 2. slota taktım kullanmaya devam edebiliyorum değil mi? Bir de bu telefonun kapandığı sürede 2. bir iPhone ile (SE2. nesil veya 11) ile iCloud üzerinden yönlendirme yapmak mantıklı mı?
Yapabilirsin. Sim kartını 1.slottan 2.slota aktardığında 2. İmei süren başlayacak. Toplam 240 gün sonra (aşağı yukarı 250 gün veya 230 günde olabiliyor o aralıkta) kapandıktan sonra icloudtan aktarıp aynı cihazmış gibi kullanabilirsin ama ios sürümleri aynı olması lazım diye biliyorum icloud yedeklemesini aktarabilmen için.

Yapabilirsin. SIM kartını 1.slottan 2.slota aktardığında 2. IMEI süren başlayacak. Toplam 240 gün sonra (aşağı yukarı 250 gün veya 230 günde olabiliyor o aralıkta) kapandıktan sonra ICloud'tan aktarıp aynı cihazmış gibi kullanabilirsin ama iOS sürümleri aynı olması lazım diye biliyorum iCloud yedeklemesini aktarabilmen için.

Şöyle bir ayrıntı daha var. Ben kendi IPhone'umda SIM kart yuvasını Amazon'dan sipariş ettiğim çift sime uygun SIM kart yuvası almıştım ona uyuyordu tabii içini açtırıp işlem görmesi lazım. Hangisi kolayına gelirse.

Yapabilirsin. SIM kartını 1.slottan 2.slota aktardığında 2. IMEI süren başlayacak. Toplam 240 gün sonra (aşağı yukarı 250 gün veya 230 günde olabiliyor o aralıkta) kapandıktan sonra ICloud'tan aktarıp aynı cihazmış gibi kullanabilirsin ama iOS sürümleri aynı olması lazım diye biliyorum iCloud yedeklemesini aktarabilmen için.

Şöyle bir ayrıntı daha var. Ben kendi IPhone'umda SIM kart yuvasını Amazon'dan sipariş ettiğim çift sime uygun SIM kart yuvası almıştım ona uyuyordu tabii içini açtırıp işlem görmesi lazım. Hangisi kolayına gelirse.

Nasıl bir işlem görmesi gerekiyor?

iPhone 15 için yapılıyor mu bilmiyorum internetten bakmak lazım. Anakartta sin yuvasını sipariş ettiğin çift SIM modeliyle değiştirip tek simli cihazı çift SIM olarak değiştirebiliyorsun.

Hocam alacagim cihaz cift SIM olacağı için uğraşmama gerek yok herhalde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı