wraxos woo
Centipat
- Makaleler
- 1
Sizce yurt dışı 16 Pro alınır mı?
Alınır herkes yıl 8 ay kullanma hakkın var yani şu an başlarsan 2026 Ağustos'da bitiyor kalan 4 ay 2. telefon al çok pahalı olmasına gerek yok SMS oradan bakarsın, internet paylaşımı yapıp 16 Pro'dan internet kullanırsın, WhatsApp bir kere 16 Pro indirdiğiniz zaman telefon kapansada insanları internet üzerinden arayabilirsiniz yıl 2025 herkestede internet vardır zaten.
Bu tür şeylerle uğraşmaya değer görüyorsanız alınır. Yoksa ben önermiyorum. O kadar para verip telefon alıyorsunuz ama hakkıyla kullanamıyorsunuz. "paramla rezillik çekiyorum" demek bu bana göre. Yarın bir gün devlet o işe de el atıp imkansızlaştırırsa hiç şaşırmam.
Türkiye 16 Pro (128 GB)90.000 TL.
Yurt dışı 16 Pro (128) 1200 euro (52.000 TL)
Bu fiyatları Apple Türkiye sitesinden ve Apple Almanya sitesinden aldım arada 38 bin TL var az değil az buçuk uğraş ile 4 ay kullanırsınız telefonu.
Devlet o işe de el atıp imkansızlaştırırsa hiç şaşırmam.
Bir sürü tanıdığım telefoncu var bende yakın zamanda yurt dışından cihaz alacağım için sormuştum o iş çok düşük ihtimal dediler çünkü telefon alan insanlar sayısı çok ve sonradan kayıt ettiren insanların sayısında çok sadece bu kayıt ücreti vermeden telefonu belli başlı yazılımlar ve açıklar ile 8 ay yerine 12 ay yapıyorlar bunu kapatır devlet.
Yani zannettiğimiz gibi devlet bundan para kaybetmiyor aksine kazanıyor çünkü yurt dışından telefon alıp burada kayıt ettirmek Türkiye'den daha pahalı yukarıda yazdığım 8 ay bedava kullanma yolunu yapan az kişi var.
Bu yol yıllardır var devlet para kaybetseydi çoktan kapattırdı.
Ayrıca bu 8 ay şeyi turistler için aslında Türkiye'de herkesin bir almancı akrabası olduğu için bunu kapatmazlar.
Hocam daha önce yapan varsa 2026 Ağustos'ta bir üst modele geçersek tahmini ne kadar öderiz 15ten 16ya yapan varsa ne kadar ödedi?
Bu sene çıkacak iPhone 17 fiyatı belli değil o yüzden net bir şey diyemem.
@Cray12a
Hocam elinizi çabuk tutun trump Çin'e getirdiği gümrük vergisi yüzünden (iPhone parçaları Çin'de üretiyor Apple) iPhone fiyatları yüzde 40 artacak maalesef benim tanıdık kurban bayramında geleceği için mecbur zamlı alacağım ( trump geri adım atabilir bellki)
Son düzenleme: