Yurt dışı iPhone alırken eSIM ve fiziksel SIM'li mi yoksa çift fiziksel SIM'li mi alınmalı?

endlesstaken

Femtopat
Daha fazla  
Hocam merhaba, yurt dışından iPhone alırken sizce tek eSIM mi, tek fiziksel SIM mi almalıyım yoksa çift fiziksel SIM mi alınmalı? Hangisi daha mantıklı olacaktır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce şunun bilgisini vereyim:
İki e SIM olan modeller ABD cihazı. 1 fiziksel 1'e SIM olan modeller Avrupa bölgesi cihazları TR de dahil buna. Çift fiziksel SIM ise Asya bölgesinin cihazlarıdır.
Bence 2 fiziksel SIM olan Asya bölgesi cihazlarını seçmeniz daha mantıklıdır. Kolaylık açısından. Avrupa bölgesi cihazlarında 1 fiziksel 1'e SIM olduğu için fiziksel SIM süresi bittiğinde e sime geçerken biraz masraf edersiniz sonra tekrar e SIM iptal ettirip fiziksel SIM e geçmeniz gerekecek vs. Yani bu kadar uzun yazdım Avrupa bölgesi cihazı için de bu işlem pek zahmet değil bana göre ama ne gerek var aynı fiyatsa ben böyle düşünüyorum. Bu yüzden Asya bölgesi cihazları öneririm.
Piyasa altı sıfır Avrupa cihazı bulursanız da kaçırmayın derim böyle dedik diye almamazlık etmeyin.
Asya bölgesi cihazlarında ise sesli FaceTime yok. Normal FaceTime var yanlış anlaşılmasın. Sadece aramanın bir alternatifi olan yok. Bunu da günümüzde illa sesli arama yapacaksan her platformda yaparsın zaten ama bilgin olsun diye diyorum.

Anladım hocam o zaman çift fiziksel simli bir cihaz arayacağım peki aynı SIM kartıyla bir işlem yapmadan 1. IMEI numarasının süresi bittiğinde 1. tepsiden çıkartıp 2. tepsiye çıkartınca aynı simle 120 gün daha kullanabilir miyim? Bir de 8 aylık süreç bitince 4 ayda simimi Android bir telefona takıp internet bağlayınca yurt dışı cihazıma SMS arama ve aranma sorunsuz şekilde oluyor değil mi? Bir telefoncu arayamazsınız diyorduda.

peki aynı SIM kartıyla bir işlem yapmadan 1. IMEI numarasının süresi bittiğinde 1. tepsiden çıkartıp 2. tepsiye çıkartınca aynı simle 120 gün daha kullanabilir miyim?
Evet öyle oluyor.
Bir de 8 aylık süreç bitince 4 ayda simimi Android bir telefona takıp internet bağlayınca yurt dışı cihazıma SMS arama ve aranma sorunsuz şekilde oluyor değil mi? Bir telefoncu arayamazsınız diyorduda.
Android kısmında net konuşmayayım hocam. Eski bir 6S, SE1 falan alın iPhone’dan iPhone’a daha sorunsuz ve basit oluyor.

İki e SIM olan modeller ABD cihazı. 1 fiziksel 1'e SIM olan modeller Avrupa bölgesi cihazları TR de dahil buna. Çift fiziksel SIM ise Asya bölgesinin cihazlarıdır.
Bence 2 fiziksel SIM olan Asya bölgesi cihazlarını seçmeniz daha mantıklıdır. Kolaylık açısından. Avrupa bölgesi cihazlarında 1 fiziksel 1'e SIM olduğu için fiziksel SIM süresi bittiğinde e sime geçerken biraz masraf edersiniz sonra tekrar e SIM iptal ettirip fiziksel SIM e geçmeniz gerekecek vs. yani bu kadar uzun yazdım Avrupa bölgesi cihazı için de bu işlem pek zahmet değil bana göre ama ne gerek var aynı fiyatsa ben böyle düşünüyorum. Bu yüzden Asya bölgesi cihazları öneririm.
Piyasa altı sıfır Avrupa cihazı bulursanız da kaçırmayın derim böyle dedik diye almamazlık etmeyin.
Asya bölgesi cihazlarında ise sesli FaceTime yok. Normal FaceTime var yanlış anlaşılmasın. Sadece aramanın bir alternatifi olan yok. Bunu da günümüzde illa sesli arama yapacaksan her platformda yaparsın zaten ama bilgin olsun diye diyorum.

Hocam elinize sağlık ancak küçük bir ekleme yapmak istiyorum. Operatör güncellemeleri açısından ve konumsal operatör değişiklikleri cihaza etkiyeceği için yine de Avrupa cihazları daha işlevsel geliyor bana bu konuda. Sonuçta veri aktarım kalitesi üzerine yapılan her güncellemede fiziksel kartın güncelliğini yitirmesi ihtimalindense esim kullanımı daha mantıklı bir seçenek (bence).

Bence 2 fiziksel SIM olan Asya bölgesi cihazlarını seçmeniz daha mantıklıdır. Kolaylık açısından. Avrupa bölgesi cihazlarında 1 fiziksel 1'e SIM olduğu için fiziksel SIM süresi bittiğinde e sime geçerken biraz masraf edersiniz sonra tekrar e SIM iptal ettirip fiziksel SIM e geçmeniz gerekecek vs. Yani bu kadar uzun yazdım Avrupa bölgesi cihazı için de bu işlem pek zahmet değil bana göre ama ne gerek var aynı fiyatsa ben böyle düşünüyorum. Bu yüzden Asya bölgesi cihazları öneririm.
Hocam eline sağlık şuan elimde asya çıkışlı iphone 15 var ilk 4 ayı doldurdu 2. imei ye nasıl geçeceğim konusunda yardımcı olur musun ? evde uğraşıyoruz bir süredir

Hocam eline sağlık şuan elimde asya çıkışlı iphone 15 var ilk 4 ayı doldurdu 2. imei ye nasıl geçeceğim konusunda yardımcı olur musun ? evde uğraşıyoruz bir süredir
SIM tepsisini çıkartın. İlk 4 ay SIM kartı hangi yerde durduysa tam tersine takın 2. IMEİ devreye girecektir. Altlı üstlü oluyor SIM tepsisi. İlk 4 ay üstte durduysa alta takın altta durduysa üste takın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı