Yurt dışı iPhone eski iPhone ile nasıl kullanılır?

Rehber: Yurt Dışı iPhone'lar nasıl kullanılır? Bu sekilde kullanbilirsiniz.

Sakin ol dostum, bir çözüm yolu daha var.
  • Eski bir yurt içi iPhone bulacaksınız. (iPhone 6. iPhone 6S, iPhone 7 gibi)
  • Hattınızı eski yurt içi iPhone'a takacaksınız.
  • Yurt dışı iPhone'unuz ile eski yurt içi iPhone'unuz aynı iCloud hesabına bağlı olacak.
  • Eski iPhone'a gelen aramalar yurt dışı iPhone'a da gelecek aynı zamanda.
  • Hatta interneti bile eski iPhone'dan alacaksınız.
  • Böylece yurt dışı cihazınızı sorunsuz kullanabileceksiniz.
  • Fakat yurt içi cihazınızı yanınızda taşımanız gerekecek. Çantanıza koyabilirsiniz.
Burada anlatilmis.

Buraya göre aynı ağa bağlı olmalarına gerek yok galiba.
Aynı iCloud hesabına bağlı olsa yeter. Yeni cihaza gelen aramaları cevaplayabilirsin. Ama yeni cihazdan arama yapamazsın bildiğim kadarıyla. En fazla diğer iPhone’dan Hoparlör tuşuna basarak yeni iPhone’u seçersin. Aramanı yeni iPhone’dan devam ettirirsin.

Aynı iCloud hesabına ve aynı ağa bağlı olma şartı bulunmakta (internet ağını eski cihazda paylaşsa olur), farklı ağlar üzerinden Apple Watch veya iPad cevaplayabiliyor ancak iki iPhone ve Mac bunu yapamıyor Apple ekosisteminin bir garipliği bunu açıklamakta fayda var. Bunu dediğimde yurt dışı telefon kullanan çevrem kızıyor masrafı gerekli görmediklerinden ancak şahsi önerim iPhone 6S+Apple Watch Series 2 (en düşük kullanılabilir ikili) alın i̇nternet bağlantınız mı düştü (telefonlar arası oluyor Bluetooth'la internet paylaşmadığınız ve sadece Wi-Fi kullandığınız sürece cihazlar düşüyor, aynı hesaplardayken bir tıkla geri bağlandığınız için çok aramazsınız bu sorunu ancak iki cihazı da Bluetooth PAN'dan bağlayıp yavaş internetle yurt dışı cihazınıza bildirimlerin düşmesini sağlayabilir ve cihazı alıp kullanmak istediğinizde hemen Wi-Fİ'yla yeniden bağlanabilirsiniz bu sayede paylaşım durdurma sorununu asla yaşamazsınız. Evet yurt dışı telefon kullandım hatta halen kullanıyorum ancak kaydettirdim) veya bir şekilde aramanın gelmesi sıkıntıya girdi diyelim ikinci telefon tamamen sessizde bile olsa saate ses, titreşim ve bildirim geleceği için aramalardan bildirimlerinizden ve mesajlarınızdan habersiz kalma ihtimaliniz direkt olarak 0.

Başlığı biraz cahilce atmış olabilirim kusura bakmayın. Elimde yurt dışı iPhone 13 var. 8 ay kullanımdan sonra kapanacak. Eski bir iPhone'uma SIM kartımı taksam yeni iPhone'umdan gelen aramaları vs. cevaplayabilir miyim? Böyle söylemler duydum ne kadar doğru bir aydınlatırsanız sevinirim.
Hocam böyle bir şey mümkün birde eski iphonenun imesini yeni telefona geçirebiliyosun diye duymuştum onu alırken yapman gerekebilir orasını bilmiyorum

Hocam böyle bir şey mümkün bir de eski IPhone'nun imesini yeni telefona geçirebiliyosun diye duymuştum onu alırken yapman gerekebilir orasını bilmiyorum.

O bu konudan ayrı yurt dışına gidip, Apple Store'lardan alışveriş yaparken geçerli. Arızası olan veya olmadığı halde belge almayı başaranların eski telefonu verip sıfır telefon alıp gelip, burada BTK'ya işletmesi sonucu oluyor ama o işlemlerin nasıl sonuçlanacağı da meçhul oluyor maalesef ülkemizde. Biraz karışık işler.

O bu konudan ayrı yurt dışına gidip, Apple Store'lardan alışveriş yaparken geçerli. Arızası olan veya olmadığı halde belge almayı başaranların eski telefonu verip sıfır telefon alıp gelip, burada BTK'ya işletmesi sonucu oluyor ama o işlemlerin nasıl sonuçlanacağı da meçhul oluyor maalesef ülkemizde. Biraz karışık işler.
Eğer belgeyle gelirse ve cihaz değişimle yükseltildiyse kabul alınıyor şahsen denemedim ama bu şekilde cihaz değiştiren tanıdıklarım varlar iPhone 7'yle falan yükseltme yaptılar komik rakamlara cihazlarını aldı Apple ama kayıt ücretine gerek kalmadı.

Eğer belgeyle gelirse ve cihaz değişimle yükseltildiyse kabul alınıyor şahsen denemedim ama bu şekilde cihaz değiştiren tanıdıklarım varlar iPhone 7'yle falan yükseltme yaptılar komik rakamlara cihazlarını aldı Apple ama kayıt ücretine gerek kalmadı.
Hocam anladığım kadarıyla içeride adamının olması lazım. Ondan ziyade eski telefonuma gelen aramaları yeni telefonumda görebilsem kafi.

Hocam anladığım kadarıyla içeride adamının olması lazım. Ondan ziyade eski telefonuma gelen aramaları yeni telefonumda görebilsem kafi.
Çok stabil değil görürsünüz ancak her daim çalışmıyor bu aktarım durumu aklınızda bulunsun, yukarı da belirttiğim gibi bir saat bu konuda derdinizi çözer zaten.

Değiştirilen cihazın da eskiden yurt dışından alınan Türkiye'de kaydettirilen cihaz olması lazım bir de tabii. Yani sen halihazırda ödemişsin kayıt ücretini ama telefon senin elinde olmayan sebeplerden bozulmuş, kullanıcının mağdur olmaması için çıkartılmış bir sistem ama yapamaynlar da var. O belgeyi yurt dışından almak da ayrı, geçmiş konularda bununla ilgili deneyimleri olan YouTube videolarını falan da paylaşmıştık da üşendim şimdi bulmaya ana konumuz o değil zaten neyse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı