Yurt dışı kayıtsız iPhone kapandı

brkclsn

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Almanya'dan kuzenim sık sık Türkiye'ye geliyor. Kendi kullandığı iPhone 15 telefonu bana verdi. Ancak cihaz ile sürekli TR'e gelip geldiği için kayıtsız kullanım hakkı da dolmuş.

*Kendi kullandığım telefonum iPhone XS, onu da yurt dışından almıştım. Onu adıma kaydettirerek yasal olarak açtırdım. Ancak şu anki telefonumun kayıt bilgilerini yeni iPhone 15'e alamayacağımı söylüyor telefoncu. Servis kapalı diyor. IMEI de atamam diyor. Çözemedim.

* Şu an sadece Wi-Fi varken arama yapabiliyorum. Kişisel bağlantı noktasıyla bile arama yapamıyorum.

*Elimde bir Android telefon daha var. Bazen bunu yönlendirici olarak kullanabilirsin muhabbetleri vardı onun için rehber varsa iletir misiniz?

Arkadaşlar merhaba,

Almanya'dan kuzenim sık sık Türkiye'ye geliyor. Kendi kullandığı iPhone 15 telefonu bana verdi. Ancak cihaz ile sürekli TR'e gelip geldiği için kayıtsız kullanım hakkı da dolmuş.

*Kendi kullandığım telefonum iPhone XS, onu da yurt dışından almıştım. Onu adıma kaydettirerek yasal olarak açtırdım. Ancak şu anki telefonumun kayıt bilgilerini yeni iPhone 15'e alamayacağımı söylüyor telefoncu. Servis kapalı diyor. IMEI de atamam diyor. Çözemedim.

* Şu an sadece Wi-Fi varken arama yapabiliyorum. Kişisel bağlantı noktasıyla bile arama yapamıyorum.

*Elimde bir Android telefon daha var. Bazen bunu yönlendirici olarak kullanabilirsin muhabbetleri vardı onun için rehber varsa iletir misiniz?
Yılbaşında kayıtsız kullanım hakkınız yenilenecek bence onu bekleyin.

Arkadaşlar merhaba,

Her sene başı yenileniyor hocam yılbaşından sonra arkadaşın dediği gibi gidip IMEI kaydı yaptırabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,

e-Devlet'te süre uzatabiliyosunuz diye biliyorum yılbaşına kadar uzatın yılbaşında yenilencek zateen

Arkadaşlar merhaba,

Videodaki adımları uygulayın ve son 2 ay boyunca XS’i de yanınızda taşımanız gerekecek. Apple arama yönlendirme özelliğidir, iki cihazda da aynı Apple kimliğinin girili olduğundan emin olun. Rapor kısmından çözüm olarak işaretlerseniz de memnun olurum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki adımları uygulayın ve son 2 ay boyunca XS'i de yanınızda taşımanız gerekecek. Apple arama yönlendirme özelliğidir, iki cihazda da aynı Apple kimliğinin girili olduğundan emin olun. Rapor kısmından çözüm olarak işaretlerseniz de memnun olurum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Android bir telefonuma taksam simi onu yönlendiremez miyim?

Android bir telefonuma taksam simi onu yönlendiremez miyim?

Android'den arama yönlendirme;
  • telefon” uygulamasını açın.
  • Sağ üstte bulunan “üç noktaya” basın.
  • ayarlar” tuşuna dokunun.
  • gelen arama” sekmesine inin.
  • arama yönlendirme”ye basın.
  • Numaraları buradan değiştirebilirsiniz.
Telefon yönlendirme işleminin nasıl yapıldığını anlattım ama biraz ayrıntıya girmek gerekiyor. Yönlendirme yapılacak numarayı girdiğiniz ekranda dört farklı seçenek bulunuyor. Seçenekler “her zaman yönlendir”, “meşgul olduğunda yönlendir”, “yanıtlamadığında yönlendir” ve “ulaşılamadığında yönlendir”.

Tüm seçeneklere farklı telefon numarası girilebiliyor. Yani her zaman yönlendirmek hariç, üç farklı senaryo için üç farklı telefon numarası girebiliyorsunuz. Sizin için en uygun olan seçeneği seçip, telefon numarasını girdikten sonra işlem tamamlanıyor. Telefon yönlendirme iptali için numaraları belirlediğiniz ekranda numaraların üstüne basarak “devre dışı bırak”a tıklayabilirsiniz.
IPhone'da arama yönlendirme;
  • ayarlar” kısmına girin.
  • telefon” sekmesine dokunun.
  • arama yönlendirme”ye basın.
  • Seçeneği aktif hâle getirin.
  • Açılan ekranda telefon numarasını girebilirsiniz.
iPhone kullanıcılarının arama yönlendirmesi yaparken Android kullanıcılarına kıyasla daha az seçeneği var. Ya yönlendirecekler ya da yönlendirmeyecekler. Yani Android'de olduğu gibi farklı durumlar için farklı numaralar verme şansları bulunmuyor.

Bu arada numarayı girerken başında “0” olacak şekilde girmeyi unutmayın. Yani giriş yaparken şu şekilde bir numara girmiş olmalısınız: “0xxxxxxxxxx”. Numarayı girdikten sonra işlem tamamlanmış oluyor.

Telefon yönlendirme kaldırma işlemi için de yine “ayarlar”>”telefon”>”arama yönlendirme” yolunu izleyerek karşınıza çıkan “arama yönlendirme” seçeneği pasif duruma getirmeniz yeterli olacaktır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı