Yurt dışı mı? Üniversite mi?

betül0202

Yoctopat
Daha fazla  
11. sınıfım henüz karar veremedim. İki seçenek kafamda var.

1. liseyi açıktan okuyarak çalışıp para biriktirip yeterli param olduğunda yurt dışına yerleşmek orada çalışmaya devam etmek.

Yurt dışı olarak aklımda ilk olarak Makedonya var vizesiz olduğu için ve belli bir süre sonra vatandaşlık alabiliyorum oranın vatandaşlığı ile başka vizesiz ekonomisi iyi olan ülkelere geçebilirim.

2. liseyi normal şekilde okuyup 2 senelik laborant veterinerlik sonrası DGS ile veteriner hekim olmak.

Üniversite okumak ekstra masraflı benim için çünkü 6 sene okumuş olacağım ve eğer veteriner hekim olursam kendi yerimi açmak istiyorum ki bu çok zor hem maliyeti hem çalışma şartları açısından.

Bu yüzden çok kararsız kaldım ailem veterinerlik konusunu biliyor sadece diğerini söylemedim henüz.

1. liseyi açıktan okuyarak çalışıp para biriktirip yeterli param olduğunda yurt dışına yerleşmek orada çalışmaya devam etmek.

Yurt dışı olarak aklımda ilk olarak Makedonya var vizesiz olduğu için ve belli bir süre sonra vatandaşlık alabiliyorum oranın vatandaşlığı ile başka vizesiz ekonomisi iyi olan ülkelere geçebilirim.

2. liseyi normal şekilde okuyup 2 senelik laborant veterinerlik sonrası DGS ile veteriner hekim olmak.

Üniversite okumak ekstra masraflı benim için çünkü 6 sene okumuş olacağım ve eğer veteriner hekim olursam kendi yerimi açmak istiyorum ki bu çok zor hem maliyeti hem çalışma şartları açısından.

Bu yüzden çok kararsız kaldım ailem veterinerlik konusunu biliyor sadece diğerini söylemedim henüz.

Öncelikle o yurt dışı fikrin o kadar kolay değil. Bir de kafanda neden üniversiteyi 2 yıllık okumak var? Oturup çalışmaya şimdiden başlasan 4 yıllık veterinerlik kazanırsın zaten.

Yurt dışına bende gitmek istiyorum ama Türkiye çok güzel sırf ekonomi için gidilmez buradada zengin olup istediğin şeyi yapabilirsin eğer yurt dışına kendi işini kuracaksan git ömrün boyunca hamal olma çünkü orada sosyalleşme yok meslek sahibi olsan daha yeni arkadaşların olur

Öncelikle o yurt dışı fikrin o kadar kolay değil. Bir de kafanda neden üniversiteyi 2 yıllık okumak var? Oturup çalışmaya şimdiden başlasan 4 yıllık veterinerlik kazanırsın zaten.

Kolay olmadığını biliyorum hemen olacak bir süreçmiş gibi yazmışım. Üniversiteye gelirsek dil sınıfındayım matematik konusunda iyi değilim 4 seneliği kazanamam. Dil bölümünden de sadece öğretmen mütercim tercümanlık gibi meslekler var ve ben bunları hiç istemiyorum.

Yurt dışına bende gitmek istiyorum ama Türkiye çok güzel sırf ekonomi için gidilmez buradada zengin olup istediğin şeyi yapabilirsin eğer yurt dışına kendi işini kuracaksan git ömrün boyunca hamal olma çünkü orada sosyalleşme yok meslek sahibi olsan daha yeni arkadaşların olur.

Evet Türkiye'nin her yeri güzel ama şu anki mantıksız cahil insanların, arapların, suriyelilerin olması bütün güzelliği mahvediyor diğer ülkelerde de olacak illaki ancak buradaki gibi gözüme gelmeyecek eminim. Kendi insanımın bu kadar düşüncesiz olması en çok sinir bozanı açıkçası.

Ekonomi açısından ileride daha da kötüleşeceğimizi düşünüyorum burada zengin olmak kolay değil. Elbette yurt dışında da kolay değil ancak orada kazandığım parayı burada çatır çatır lüks otellerde harcamak kadar güzel bir şey yoktur eminim.

Garson olarak çalışmayı düşünüyorum bir süre eğer ki ailemi götürebilirsem benimle birlikte hediyelik eşya üretip satma imkanımız var. Burada çok fazla miktar etmiyor sattığımız 1 ürün ile 1 paket yumurta bile alamıyoruz orada daha iyi fiyatlara satış yapılabiliyor.

Burada meslek sahibi olana kadar harcadığım miktarı kurtarmak için senelerce çalışmam gerekecek ki muayenehane açmayı dışında tutarak söylüyorum bunu. 100kdan fazla tutacaktır muayenehane açmak.

Son düzenleme:
Evet Türkiye'nin her yeri güzel ama şu anki mantıksız cahil insanların, arapların, suriyelilerin olması bütün güzelliği mahvediyor diğer ülkelerde de olacak illaki ancak buradaki gibi gözüme gelmeyecek eminim.
Yanlış anlamayın ama biz nasıl ülkemizde okumamış Suriyeli istemiyorsak başka ülkelerde de okumamış Türk olup benzer muamele görmeniz mümkün. Yurt dışına gidecekseniz kalifiye eleman olarak veya üniversite öğrencisi olarak falan gidin derim.
Eğer ki ailemi götürebilirsem benimle birlikte hediyelik eşya üretip satma imkanımız var.
Hediyelik eşyayı şu an da yurt dışına satabilirsin.

Hocam yurt dışına gitmek o kadar kolay değil siz öncelikli planınızı buraya göre yapın bana göre.

1. seçenek aşırı zor bir seçenek. Vasıfsız olarak çalışıp bu kadar para biriktiremezsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam 2 sene derslere çok sağlam asılır ve ismi olan bir üniversiteye gitmeye çalışırdım. İyi üniversite ve doğru bölüm seçimi ile Türkiye'de de rahat yaşanır. Yine de yurt dışına gitmek isterseniz üniversiteniz sayesinde size yurt dışı kapıları açılabilir.

Yanlış anlamayın ama biz nasıl ülkemizde okumamış Suriyeli istemiyorsak başka ülkelerde de okumamış Türk olup benzer muamele görmeniz mümkün. Yurt dışına gidecekseniz kalifiye eleman olarak veya üniversite öğrencisi olarak falan gidin derim.

Şahsen ben okumuş veya okumamış hiçbir suriyeliyi istemiyorum bu kendi fikrim tabii ki de.
Üniversite okursam Erasmus projesi ile kesinlikle gideceğim özellikle proje olan okulları araştırıyorum. Lisemde de Erasmus var seneye umarım bende gideceğim bir yerlere.

Hediyelik eşyayı şu an da yurt dışına satabilirsin.

Ve hediyelik eşya konusunda etsyden satmaya çalışıyoruz ama aşırı derece kesintisi var kargo fiyatları bile belli değil aşırı sıkıntı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı