Yurt dışı telefon alınır mı?

zenginADAM58

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ312100f SPARKLE ARC A750 LEXAR 16 GB 3200 MHZ RAM LEXAR 500 GB M2 SSD FSP HYDRO 550W 80+ GOLD LOGİTECH G213 STEELSERİES ARCTİS 5 RAZER BASİLİSK X HYPERSPEED
Meslek
Öğrenci
2 gün sonra Almanya'ya gidiyorum. Ülkemizde malum fahiş vergiler yüzünden telefonlar 2 3 kat daha pahalı. Ülkeye para kazandırmaktansa yurt dışından almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı 4 ay SIM kapalı kullanmak çok zorluk çıkarır mi?

2 gün sonra Almanya'ya gidiyorum. Ülkemizde malum fahiş vergiler yüzünden telefonlar 2 3 kat daha pahalı. Ülkeye para kazandırmaktansa yurt dışından almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı 4 ay SIM kapalı kullanmak çok zorluk çıkarır mi?
Hocam kayıt ücreti artık çok fazla, yurtiçinden 2.el halledebiliyorsanız bence sizin için daha kazançlı olur.

Yurt dışı telefon kullananlar genelde 8 ay kullandıktan sonra sarı site vb yerlerde satıp yenisini alıyorlar. Alınan telefon genellikle de iPhone olduğu için hemen hemen yeni telefon çıkma zamanıyla çakıştığından bir "yükseltme" yapmış oluyorlar. Android olanlar da zaten server kayıt yaptırıyorlar.

Bence yurt dışı telefon alıyorsanız iki tane alıp biri kapanınca diğerini kullanmak en mantıklısı. Özellikle cloud özelliği gelişmiş olan iPhone marka telefonlar bunun için çok uygun kalıyor. Fakat şöyle bir durum var ki BTK ben bu süreyi kısaltmak istiyorum işte yarıya indiriyoruz vb gibi bir şey yaparsa işte o zaman sorun. Bu sürenin sabit kalacağının garantisini kimse veremez maalesef ki. Yurt dışı telefon evet ucuz, güzel en son model telefonu ucuza alabiliyorsunuz ama ben çilesine ve riskine değeceğini düşünmüyorum. Maalesef ki bir, iki model altını IMEI kayıtlı bir şekilde almak daha güvenli olduğu için tavsiyem bulaşmamanız yönündedir.

Son düzenleme:
Yurt dışı telefon kullananlar genelde 8 ay kullandıktan sonra sarı site vb yerlerde satıp yenisini alıyorlar. Alınan telefon genellikle de iPhone olduğu için hemen hemen yeni telefon çıkma zamanıyla çakıştığından bir "yükseltme" yapmış oluyorlar. Android olanlar da zaten server kayıt yaptırıyorlar.

Bence yurt dışı telefon alıyorsanız iki tane alıp biri kapanınca diğerini kullanmaktır. Özellikle Cloud özelliği gelişmiş olan iPhone marka telefonlar bunun için çok uygun kalıyor. Fakat şöyle bir durum var ki BTK ben bu süreyi kısaltmak istiyorum işte yarıya indiriyoruz vb gibi bir şey yaparsa işte o zaman sorun. Bu sürenin sabit kalacağının garantisini kimse veremez maalesef ki. Yurt dışı telefon evet ucuz, güzel en son model telefonu ucuza alabiliyorsunuz ama ben çilesine ve riskine değeceğini düşünmüyorum. Maalesef ki bir, iki model altını IMEI kayıtlı bir şekilde almak daha güvenli olduğu için tavsiyem bulaşmamanız yönündedir.

Bencede hocam bu memlekette her şey olabilir en iyisi zorla yurt içi almak olacaktır.

Bence kesinlikle maddi durumuna veya telefonu aktif kullanma durumuna bağlı. Şahsen benim yurt dışı telefon kullanan çok arkadaşım var, birisi durumu olmadığı için kullanıp yılın yarısını zorluklarla geçiriyor, bir diğer arkadaşımda ise yurt dışı iPhone 13 Pro bir telefon ve yurt içi iPhone 8 kullanıyor biri kapandığında diğeriyle aramalarını cevaplıyor ve bu da mantıklı bir fikir, bir diğer arkadaşım yazın çok dışarıya çıkmadığı için kışın e-SIM ve SIM ile beraber 8 ayı doldurup telefonu çok az kullanmaya başlıyor. Fakat övünmek gibi olmasın ama benim bütçem yurt içi telefon almaya uygun olduğundan dolayı şu an elimdeki telefon yavaşladığı veya kırıldığı zaman iPhone 14 Pro alacağım, tamamen durumuna göre cevaplanabilecek bir soru.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı