Yurt dışı telefon pasaport ile kayıt ettirilebilir mi?

lewisbaran

Yoctopat
Daha fazla  
Bu yıl yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Hepimizin de bildiği gibi günümüz şartlarında ülkemizde telefon almak çok zor. Ben de bu sebepten ötürü yurt dışından almak istiyorum. Yurt dışı kayıtlı telefonu aldıktan sonra pasaport ile yurt içi bir şekilde kayıt yaptırabilir miyim? Ve eğer kayıt yaptırırsam herhangi bir ücrete tabii tutuluyor muyum?

Bu yıl yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Hepimizin de bildiği gibi günümüz şartlarında ülkemizde telefon almak çok zor. Ben de bu sebepten ötürü yurt dışından almak istiyorum. Yurt dışı kayıtlı telefonu aldıktan sonra pasaport ile yurt içi bir şekilde kayıt yaptırabilir miyim? Ve eğer kayıt yaptırırsam herhangi bir ücrete tabii tutuluyor muyum?

Telefonu Türkiye'ye kayıt ettirmek için 45.614 TL para ödemen gerekiyor.

Android alırsan kaçak kayıt ettiriliyor. 😄
Direnç kaydı atıyolardı xiaomilere
Şimdi o devir de bitti.
Samsung da xiaomi de server kaydı diye bir kayıt var 135 usd civarları ortalama ücreti.
O da ne kadar güvenilir bilmiyorum tabi sana kalmış
Yasal olarak 45.000 tl arkadaşın dediği gibi

Şimdi o devir de bitti.
Samsung da xiaomi de server kaydı diye bir kayıt var 135 usd civarları ortalama ücreti.
6 ay önce babam yurtdışından geldiğinde türkiyedeki eski telefonunun imeisini yeni yurtdışı telefona aktarmışlardı. çalışıyor

Şimdi o devir de bitti.
iPhone almayı düşünüyorum. Yurt dışı android telefon almak çok mantıklı gelmedi niyeyse

Elbette IMEI kayıt ettirmen lazım. 45 bin 614 TL. IMEI kaydı olmadan yurt içinde sadece 4 fiziksel, 4 e-SIM olmak üzere 8 ay kullanabiliyorsun. Bu süre her sene başında sıfırlanıyor.

Elbette IMEI kayıt ettirmen lazım. 45 bin 614 TL. IMEI kaydı olmadan yurt içinde sadece 4 fiziksel, 4 e-SIM olmak üzere 8 ay kullanabiliyorsun. Bu süre her sene başında sıfırlanıyor.
Peki geri kalan 4 ay içinde nasıl kullanabilirim? Bu konularda herhangi bir bilgim olmadığından bu kadar derinlemesine soruyorum kusuruma bakmayın.

Peki geri kalan 4 ay içinde nasıl kullanabilirim? Bu konularda herhangi bir bilgim olmadığından bu kadar derinlemesine soruyorum kusuruma bakmayın.
Kayıt yaptırmadığın durumda 4 ay kullanamazsın. sadece wifi ile takılabilirsin ama arama yapamazsın/alamazsın.

Kayıt yaptırmadığın durumda 4 ay kullanamazsın. sadece wifi ile takılabilirsin ama arama yapamazsın/alamazsın.
Kullanamazsın derken, telefonu kullanabılırsın fakat herhangi bir arama yapamazsın. mobil veri kullanamazsın. kısacası sim kartın yokmuş gibi kullanırsın.

Kayıt yaptırmadığın durumda 4 ay kullanamazsın. Sadece Wi-Fi ile takılabilirsin ama arama yapamazsın/alamazsın.

Kullanamazsın derken, telefonu kullanabılırsın fakat herhangi bir arama yapamazsın. Mobil veri kullanamazsın. Kısacası SIM kartın yokmuş gibi kullanırsın.

Anladım hocam çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı