Yurt dışı telefona SIM kart takmak sorun olur mu?

Peki bu hattı taktığım için ileride herhangi bir sorunla karşılaşmam değil mi?
Karşılaşmazsınız ancak 4 ay sonra hattınız kapanacak. 6000 TL'ye kayıt yaptırana kadar da telefonda arama yapamazsınız. Mobil veri vb kullanamazsınız.

Peki bu hattı taktığım için ileride herhangi bir sorunla karşılaşmam değil mi?

Hat değil telefon kapanıyor diye biliyorum
Telefon kullanılabiliyordu ancak arama ve mobil veri kullanılamıyor, Tablet gibi düşünün.

Karşılaşmazsınız ancak 4 ay sonra hattınız kapanacak. 6000 TL'ye kayıt yaptırana kadar da telefonda arama yapamazsınız. Mobil veri vb kullanamazsınız.

Telefon kullanılabiliyordu ancak arama ve mobil veri kullanılamıyor, Tablet gibi düşünün.
Telefonun iletişimi kesiliyor işte hattı farklı bir telefona taksanız çalışıyor diye biliyorum

Birkaç gün önce yurt dışından bir telefon aldım ve daha telefonu kayıt ettirmedim. Telefona hat takıp kullansam herhangi bir sorun çıkar mı?

Bildiğim kadarıyla birkaç ay kullanma hakkınız var ondan sonra 6 7 bin IMEI kaydi yaptırmak için verebilirsin diyorsan ucuza olsun root ile IMEI attırın ama tehlikeli ve güvensiz karar size kalmış.

Hat sahibinin yurtdışına son 1 yılda girişinin-çıkışının olduğu pasaportunun olması gerekiyor. 120 hiçbir şey yapmadan kullanılır ama sonrasında bu şekilde + 6000 TL ile kaydettirilmesi lazım. Yani evdeki birinin pasaportuyla olmuyor. Veya son 1 yılda giriş çıkış yapmadıysa da olmuyor. Tüm telefonlarda sistem bu.

Son düzenleme:
4 ay kullanma süren var ondan sonra Kirin veya Apple işlemcili ise 6000 lira ödemek zorundasın pasaportun da olmalı ama Mediatek veya Snapdragon varsa telefoncular 500 liraya yaparlar. Ama yeni yasa mı çıktı ne oldu telefoncuların çoğu elini çekti bu işten. IMEI atan telefoncu bulman için biraz uğraşman lazım.

Bende 1 ay önce 14 pro aldım. Kayıt ettirmek için son 1 ayım kaldı. En son geçen sene ağustos ayında yurt dışına çıkmıştım. Kafama takılan şey kayıt ettirdikten sonra satamıyor olmak. Kimi yerlerde 3 sene sonra satılabilir denmiş kimi yerlerde satılamaz denmiş. İleride satıp model değiştirmek istersem nasıl olacak bilmiyorum. Kayıt içinde son 1 ay kaldı. Kafam çok karışık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı