Yurt dışı telefona yurt dışı hattı takılırsa kullanmaya devam edilebilir mi?

sevimlimi

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yurt dışı iPhone 13 telefonumu 2 yıldır yurt dışı hattimla sorunsuz kullanıyorum Türkiye'de.
Data paketlerinin yetersiz olmasi nedeni ile Turkcell hat aldim.

Turkcell hattimi kayitisiz telefonuma takinca telefonum 4 ay sonra kullanima kapanacak sanirim, eger yurt dışı hattimi tekrar takarsam bu, telefonumu yurt dışı hattim ile kullanmaya devam edebilir miyim?

Teşekkürler.

Her SIM için 4 ay hakkın oluyor. ESIM'le beraber bir 4 ay daha kullanıyorsun. Ve bunlar her yıl sıfırlanıyor yani 2024 agustos ayına kadar Turkcell SIM kartın ve e SIM ile kullanabilirsin Türkiye hattını. 2024 agustos ayından bir sonraki yıla kadar 4 ay kullanamayacaksın sadece.

Tesekkurler, bulamadigim bir bilgiydi. Sifirlama 4 ay sonundan itibaren mi? Misal; bugun Agustos 1, 4 ay sonra, Aralik 1 de hattim kapanacak ve bir sonraki 2024 Aralik 1 de mi sifirlanicak?

Ayrica, eSim ile ayni hatti da kullanabilir miyim? Fiziksel SIM-eSIM- tekrar fiziksel SIM donusumu yaparken ucret odeniyor mu Turkcell'e?

Tekrar tesekkur ederim

Tam 4 ay olacağını sanmıyorum benimki de yurt dışı geçen sene ağustos ayında almıştım. Çift simli telefonum MI11t. Persembe günü 2 ay sonra kapanacak dedi bu da 10 ay yapıyor. Yani ne zaman fark ederlerse sanırım şans işi.

Telefonunla birlikte Turkcell magazasına gidip e SIM almak istedigini belirtin. Aynı numara üzerine oluyor normal SIM kartının süresi bitince onu aktif edersin. Ücret durumlarını bilmiyorum dışarıda bir Turkcell magazasına sorabilirsin. Hatta bana da söyleyebilirsin bende merak ettim.

Tam 4 ay olacağını sanmıyorum benimki de yurt dışı geçen sene ağustos ayında almıştım. Çift simli telefonum MI11t. Persembe günü 2 ay sonra kapanacak dedi bu da 10 ay yapıyor. Yani ne zaman fark ederlerse sanırım şans işi.

Telefonunla birlikte Turkcell magazasına gidip e SIM almak istedigini belirtin. Aynı numara üzerine oluyor normal SIM kartının süresi bitince onu aktif edersin. Ücret durumlarını bilmiyorum dışarıda bir Turkcell magazasına sorabilirsin. Hatta bana da söyleyebilirsin bende merak ettim.
Tesekkurler, anladim.
Anlattiginiz senaryo oldukca mantikli, eger Turkcell magazasina gidersem muhakkak fiyat soracagim. Burda sizle de paylasirim.

Merhaba benim de benzer sorum olacağı için buraya yazayım istedim. Yurtdışından aldım telefonla hem yurtdışı hattimi hem de Türkiye’deki hattimi beraber kullanmak istiyorum yurt dışı hattını mecburen kapatıyorum sadece Wi-Fi aramalarını açık hale gelmesi yeterli ancak telefonun hattını açmadan o özelliği açmama izin vermiyor. Ayrıca WhatsApp‘ı da tek telefondan iki ayrı WhatsApp olarak kullanmam gerekiyor bunu yapabileceğimiz bir yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı