Yurt dışı uzun süre kullanılacak telefon tavsiyesi

Size ne kadar teşekkür etsem az olayı tamamen anladım kesinlikle tercihimi dediğiniz gibi yapıcam lakin bir hususu daha merak ettim server kaydı ile işlem yapılan cihazı ayırt etmek için yine samsung pay ve secure folder in olmamasına dikkat etmeliyim sanırım aksi taktirde server kayıtlı değil başka işlemler ile swaplandığını burdan anlayabiliyoruz sanırım
Samsung modelleri için konuşmam gerekirse bahsettiğimiz modeller için Server kaydı haricinde herhangi bir başka kayıt yöntemi bulunmamakta, kontrolünü sağlama içinse basitçe cihazın görünen IMEI'sini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama bağlantısından sorgulayın ve eğer alacağınız model yerine başka bir şey yazıyorsa o cihaz server kayıtlıdır, eğer alacağınız cihaz yazıyor ve kayıtlıysa cihaz Türkiye cihazıdır (veya aynı model Türkiye cihazının IMEI'si çakılmıştır, teoride mümkün ama çok çok nadir), eğer alacağınız cihaz yazıyor ve kaydı yapılmadı deniyorsa o cihaz kayıtsız+işlemsiz yurt dışı cihazıdır.

Hocam daha fazla soru sorup sizi yormuyucam sorsam cevaplıcağınızdan hiç şüphem yok her soruma en ince ayrıntısına kadar cevap verdiğiniz vakit ayırıp ilgilendiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Konuyu çözüldü olarak işaretlemeyi bilmiyorum bunu nasıl yapabilirim daha önceden de düşündüm yapamadım bunu sizin için yapmak istiyorum

Hocam daha fazla soru sorup sizi yormuyucam sorsam cevaplıcağınızdan hiç şüphem yok her soruma en ince ayrıntısına kadar cevap verdiğiniz vakit ayırıp ilgilendiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Konuyu çözüldü olarak işaretlemeyi bilmiyorum bunu nasıl yapabilirim daha önceden de düşündüm yapamadım bunu sizin için yapmak istiyorum
Sol attaki Rapor seçeneğinde "Çözüm" şekilnde bir seçenek olacaktı, işinize yaradıysa ne mutlu diyebilirim.

@Moneymoon maalesef ben 3 4 kere uyguladım açıklamada yazdım hep isteğiniz reddedildi diyor hocam. Sorunum çözüme ulaştı buna inandırmak için yemin mi etmeliyim acaba anlamadım ki

@Moneymoon maalesef ben 3 4 kere uyguladım açıklamada yazdım hep isteğiniz reddedildi diyor hocam. Sorunum çözüme ulaştı buna inandırmak için yemin mi etmeliyim acaba anlamadım ki
Boşverin hocam n'olacak sanki çözüldü işaretlense ne işaretlenmese ne işinize yaradıysa eğer ne mutlu. Alacağınız bir modeli alırsanız haber verirseniz sadece sevinirim o kadar :)

@Moneymoon Hocam server kapalıya düştüğü durumda hali hazırda kullanılan cihazda bir olumsuzluk söz konusu oluyor mu ?

@Moneymoon Hocam server kapalıya düştüğü durumda hali hazırda kullanılan cihazda bir olumsuzluk söz konusu oluyor mu ?
Bir zararı olmaz ancak eğer kopyalanan IMEI, BTK tarafında bir şekilde kara listeye düşerse telefondaki IMEI'yi geri değiştiremezsiniz sunucular açılıncaya kadar tek sıkıntısı bu olacaktır.

@Moneymoon Hocam yurtdışı cihazların piyasada da dalganan fiyatlarda olması bazı satıcıların daha uygun fiyatlı cihaz satması bu cihazların orijinal olmama ya da yenilenmiş cihaz olabilir mi diye düşündürüyor. Acaba arızalı cihazlar yenilenip sıfır olarak satılabilir mi sanırım forumda bir ara iPhone için özellikle bu gibi bir konu açılmıştı okuduğumu anımsıyorum Samsung ve Xiaomi markalarda da benzer durumlar var mı bilginiz var mı diye son olarak sormak istedim.

@Moneymoon Hocam yurtdışı cihazların piyasada da dalganan fiyatlarda olması bazı satıcıların daha uygun fiyatlı cihaz satması bu cihazların orijinal olmama ya da yenilenmiş cihaz olabilir mi diye düşündürüyor. Acaba arızalı cihazlar yenilenip sıfır olarak satılabilir mi sanırım forumda bir ara iPhone için özellikle bu gibi bir konu açılmıştı okuduğumu anımsıyorum Samsung ve Xiaomi markalarda da benzer durumlar var mı bilginiz var mı diye son olarak sormak istedim.
Her üründe bu risk var ve bu yalnızca yurt dışı telefonlara daha doğrusu direkt olarak telefonlara özgü bir durum değil her ürün gamında dolandırıcı kitle çıkacaktır insanlığın doğasında var, telefonların piyasasında olma sıklığına göre cevaplamak gerekirse Apple iPhone grubu cihazlarda özellikle swap modeller arasında Apple veya yetkili harici toplama durumları çok daha sık görülmekte olmakla beraber bozulmuş durumdaki cihazı alıp yan sanayi parçalarla yeniden çalışır hale getirilen diğer marka modelleri de daha az olmakla beraber piyasada mevcut (ancak anlarsınız çünkü Apple'ın aksine orijinal parçalarını hem yenilenmiş olarak temin etmesi zor olmasından hemde bu kadar talep olmamasından kaynaklı olarak genellikle bu durum varsa bile cihaz kendini daha kolay ele veriyor takılan malzeme kalitesiyle).

@Moneymoon reisim iyi bayramlar dilerim. S24u 2.el ciahz buldum lakin IMEI bilgisinde ciahzın marka model bilgisi S24u olarak belirtiliyor. Alacağım kişi 2025 yılında aldığını söyledi ben durumu anladım fiyatta uygun yazılmıştı zaten. Merak ettiğim husus server yapılması durumunda IMEI sorgu ekranın da cihaz bilgisi değişiklik göstermeli mi diye merak ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı