Yurt dışına gitmek için diploma notu kaç olmalı?

quadroxxq

Centipat
Katılım
27 Temmuz 2022
Mesajlar
598
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yurt dışına gitmek için lise diploması sınırı kaçtır? Ben yurt dışına gideceğim. Bana derslerine asıl diyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Karışık işler, yabancı lisede değilsen denklikle gitmen gerekiyor o da diploma notu dahil YKS puanına bağlı. Yani evet okul derslerine asılman hem diploma notunu hem de YKS puanını etkileyerek yurt dışından alacağın kabulü etkiler. Gitmek istediğin ülkeye göre de değişir gereksinimler. Almanya mesela dil yeterlilik belgesi ve denklik istiyor. Ama İngiltere, Hollanda, Amerika ise SAT ve AP puanı istiyor. Onun dışında yazacağın essayler ve CV de önemli. Kısaca önce nereye gideceğine karar ver, sonra gereksinimleri karşılamak üzere çalışmaya başla. Ama para ve akademik başarıda sıkıntı varsa hiç girme bu topa.
 
Burda ki notların yurtdışını ilgilendirmiyor buna bazı istisnalar hariç YKS dahil, pek çok kaliteli üniversitenin kendi sınavı var ve pek çok üniversite de sınavsız ve lise diploman ile seni alıyor.

Örneğin Polonya'da okuyan kuzenim sınavsız girdi.

Edit : sen yurtdışında üniversite okumak istiyormuşsun gibi anlayıp yazmışım öyle bir şey yok galba ama kusura bakma, her neyse gene de notların hiç ilgilendirmiyor. Yurtdışına gitmek için gerekli not vs diye de bir şey yok, kim uydurduysa artık.

Tercümana gerek yok temel İngilizce ve translate ile kendisini ifade edebileceğini düşünüyorum.
Maksat kendini ifade etmektense rahatça sohbetler kurup o sohbetlerden zevk almak arkadaşlık ilişkileri kurmak, çalışmak için gerekli ingilizce vs., Yani ingilizceye çok önem vermesi lazım.
 
Maksat kendini ifade etmektense rahatça sohbetler kurup o sohbetlerden zevk almak arkadaşlık ilişkileri kurmak, çalışmak için gerekli İngilizce vs.

Hocam o konuda gerekli ancak Türkiye'de alacağı kurs pek işine gelmeyebilir ben Amerikan kültür kursuna gittim B2 seviyesinde İngilizcem var ana dili İngilizce olan birisi ile benim aramda çok büyük şive farkı var yani direk gideceği yerde öğrenmesi onun için daha iyi olur daha iyi adaptasyon olur.
 
Hocam o konuda gerekli ancak Türkiye'de alacağı kurs pek işine gelmeyebilir ben Amerikan kültür kursuna gittim B2 seviyesinde İngilizcem var ana dili İngilizce olan birisi ile benim aramda çok büyük şive farkı var yani direk gideceği yerde öğrenmesi onun için daha iyi olur daha iyi adaptasyon olur.
Türkiye'de alınacak kurslar zaten bence işe yaramaz, internetten kendi rahatça öğrenir bir şeyler okumaya izlemeye çalışarak AMA

Burda en kritik nokta pratiğe dökmek, anadili olan insanlar ile ingilizce konuşmadıkça ingilizceniz bir yerde tıkılı kalacaktır.
 
Benim arkadaşlardan bazıları mezun olunca yükseğe İngiltere, Almanya'ya falan gitmişti. Hatta Almanya'ya giden benim yaşayabilecek maddi durumum yok diye başvuru yapmıştı Almanya'da yardım alıyordu. Sanırım 3.00 üstü olunca ortalama ve az buçuk ingilizce varsa sıkıntı olmuyor. Okul İTÜ.
 
Asıl. Notlar önemli. Ama yurt dışı tek parça olmadığı için bu soru çok anlamsız. Stanford'a gitmekle Polonya'da rastgele bir okula gitmek arasında fark var. Dolayısıyla bu sorunun tek bir cevabı yok.
 

Geri
Yukarı