Yurt dışına nasıl çıkılır?

Vize çıkarttırmak zor mu okul başarısının iyi mi olması gerek.
Ulkeye ve duruma gore degisir.
Evet, en zoru vizeyi cikartmak.
Ayrica vizenin de turleri var. Turist vizesi kolaydir. Calisma ve oturma izni icin kastirman gerek.
Ilk mesajimda yazdigim gibi universite mezunu bir kalifiye bir insanin bu belgeleri edinmesi daha kolay. Bir baska alternatif de dolgun bir banka hesabinin olmasi.
 
1- Yurt dışına üniversite okumak için gidebilirsin. Ailenin maddi durumu iyi değilse senin çalışman gerekiyor, pek tavsiye etmem. Tabii okullara kabul almak da çok kolay değil. Ailen zenginse hiç durma şimdiden eğitim danışmanlık şirketlerinden biriyle iletişime geç, onlar halleder gerisini.

2- En mantıklısı: Burada eğitimini iyi şekilde bitirirsin, tabii eğitim hayatında Erasmus/Exchange programlarından birine katılmanı öneririm, yabancı kültür tecrüben olur en azından. Sonra kariyerine başlarsın, elle tutulur bir şeyler yaptığında iş portföyünü kullanarak yabancı onlarca şirketle temasa geçersin. Seninle birlikte çalışmak isteyen olursa şirket sponsorluğunda bir ülkeye yerleşebilirsin. Yabancı "dillerini" geliştirmen gerekiyor.

3- Turist vizesiyle gidip kaçak olarak kalırsın, yakalanmamaya çalışarak sefil gibi yaşamaya çalışırsın. Biriyle evlensen de oturum iznini almak kolay değil artık, kısa da sürmüyor. Tabii bu sırada yakalanırsan sınır dışı edilirsin, bir daha da kolay kolay bir yere gidemezsin.

4- Aşırı zenginsen bir ülkede iş/gayrimenkul yatırımı yapıp, o ülkenin bankasına sağlam bir para koyarak oturum izni alabilirsin. Bunu her ülke yapmıyor, yapanlar da epey yüksek maddi güç istiyor. Ayrıca 10 yıllık bir süre kendini İspanya'da idare edebilecek kadar paran varsa 160 bin euro ve üstü bir ev alarak oturum iznine sahip oluyorsun. 10 yıllık süre bitip de vatandaşlık hakkına sahip olmadan çalışma izni sağlamıyor bu yöntem, o yüzden cepten yemen ya da freelance işler (İspanya dışından) yapman gerekiyor. Kanada'da 400 bin dolarlık ev alıp bankaya 800 bin dolar para koyarsan oturum izni veriyordu.

Ailen zenginse 1.seçenek uygun, öğretim hayatı bittikten sonra çoğu ülke çalışma izni için kolaylık sağlıyor. Ailen aşırı zenginse 4. seçenek uygun. Ailen zengin değilse 2. seçeneğe yönelip bileğine ve azmine güveneceksin, gece gündüz çalışıp çok daha yüksek oranda kalifiye insan gücüne sahip ülkelerdeki şirketlerin bile seni tercih edeceği kadar iyi olmaya çalışacaksın. 3. seçeneği pek önermiyorum.
 
Son düzenleme:
1- yurt dışına üniversite okumak için gidebilirsin. Ailenin maddi durumu iyi değilse senin çalışman gerekiyor, pek tavsiye etmem. Tabii okullara kabul almak da çok kolay değil. Ailen zenginse hiç durma şimdiden eğitim danışmanlık şirketlerinden biriyle iletişime geç, onlar halleder gerisini.

2- en mantıklısı: Burada eğitimini iyi şekilde bitirirsin, tabii eğitim hayatında Erasmus/Exchange programlarından birine katılmanı öneririm, yabancı kültür tecrüben olur en azından. Sonra kariyerine başlarsın, elle tutulur bir şeyler yaptığında iş portföyünü kullanarak yabancı onlarca şirketle temasa geçersin. Seninle birlikte çalışmak isteyen olursa şirket sponsorluğunda bir ülkeye yerleşebilirsin. Yabancı "dillerini" geliştirmen gerekiyor.

3- turist vizesiyle gidip kaçak olarak kalırsın, yakalanmamaya çalışarak sefil gibi yaşamaya çalışırsın. Biriyle evlensen de oturum iznini almak kolay değil artık, kısa da sürmüyor. Tabii bu sırada yakalanırsan sınır dışı edilirsin, bir daha da kolay kolay bir yere gidemezsin.

4- aşırı zenginsen bir ülkede iş/gayrimenkul yatırımı yapıp, o ülkenin bankasına sağlam bir para koyarak oturum izni alabilirsin. Bunu her ülke yapmıyor, yapanlar da epey yüksek maddi güç istiyor. Ayrıca 10 yıllık bir süre kendini İspanya'da idare edebilecek kadar paran varsa 160 bin euro ve üstü bir ev alarak oturum iznine sahip oluyorsun. 10 yıllık süre bitip de vatandaşlık hakkına sahip olmadan çalışma izni sağlamıyor bu yöntem, o yüzden cepten yemen ya da freelance işler (İspanya dışından) yapman gerekiyor. Kanada'da 400 bin dolarlık ev alıp bankaya 800 bin dolar para koyarsan oturum izni veriyordu.

Ailen zenginse 1.seçenek uygun, öğretim hayatı bittikten sonra çoğu ülke çalışma izni için kolaylık sağlıyor. Ailen aşırı zenginse 4. seçenek uygun. Ailen zengin değilse 2. seçeneğe yönelip bileğine ve azmine güveneceksin, gece gündüz çalışıp çok daha yüksek oranda kalifiye insan gücüne sahip ülkelerdeki şirketlerin bile seni tercih edeceği kadar iyi olmaya çalışacaksın. 3. seçeneği pek önermiyorum.

Hangi işleri önerirsiniz nasıl yurt dışı firmalar ile çalışacağım.
 
Hocam anlatın o zaman lütfen.
Yurt dışına birden fazla gitme yolu var aslında ancak kalıcı olmak istiyorsanız ya kalifiye bir eleman olmanız gerek bir işte ya da sağlam yatırım yapmanız gerek. 18 yaşında bunları bu forumda sorduğunuz için 2 seçeneği de önyargı ile eliyorum. Ailenizde devletle işi ters düşmüş biri varsa onu bahane ederek siyasi sığınma talep edebilirsiniz.
 
Yurt dışına birden fazla gitme yolu var aslında ancak kalıcı olmak istiyorsanız ya kalifiye bir eleman olmanız gerek bir işte ya da sağlam yatırım yapmanız gerek. 18 yaşında bunları bu forumda sorduğunuz için 2 seçeneği de ön yargı ile eliyorum. Ailenizde devletle işi ters düşmüş biri varsa onu bahane ederek siyasi sığınma talep edebilirsiniz.

Hocam maalesef yok. İngilizcemi geliştirip gitsem olmaz mı pasaport ve vize çıkarttırsam almıyorlar mı?
 

Geri
Yukarı