Yurt dışında eğitim alınmalı mı?

Ertner

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba benim Norveç'te üniversite okuma gibi bir şansım var üniversite sınavına daha vaktim var ama her şeyi şimdiden oturtmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği veya yazılım matematik alanlarında okumak istiyorum lisede başarım yüksek ve İngilizce sayarsak üç dil biliyorum İngilizcem gayet iyi iki yıl içinde daha da fazla geliştirebilirim. Şu an özel bir fen lisesine burs kazandım onda okuyacağım 11. sınıf olacağım fakat Türkiye'de mi yoksa Norveç'te mi okumalıyım bilmiyorum. Mezuniyet sonrası belki Norveç'te bile yaşayabilirim sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim Norveç'te üniversite okuma gibi bir şansım var üniversite sınavına daha vaktim var ama her şeyi şimdiden oturtmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği veya yazılım matematik alanlarında okumak istiyorum lisede başarım yüksek ve İngilizce sayarsak üç dil biliyorum İngilizcem gayet iyi iki yıl içinde daha da fazla geliştirebilirim. Şu an özel bir fen lisesine burs kazandım onda okuyacağım 11. sınıf olacağım fakat Türkiye'de mi yoksa Norveç'te mi okumalıyım bilmiyorum. Mezuniyet sonrası belki Norveç'te bile yaşayabilirim sizce ne yapmalıyım?
Gidebiliyorsan durma derim.

Anne tarafım orada yaşıyor anneanne ,dayılarım ,teyzemler onlar zaten beni bu fikre itti notlarım iyi olduğunu öğrenince ,konaklama ve yabancılık çekme olmaz ondan, annemde oraya gidiyor sürekli 6 ay bile kalmışlığı var

Bence gitmen senin için daha iyi olur. Ömrünü bir yerde geçirme. Norveç'ten sonra başka ülkeye de gidebilirsin. Ömrünü sürekli yeni deneyimler edinerek geçirmen sana dolu dolu bir hayat yaşatır.

Kesinlikle gitmelisin demek bence çokta doğru değil. Ülkede Odtü ya da İtü bilgisayar mühendisliğini kazanabiliyorsan bence buralarda oku ve sonrası için master ya da çalışma hayatı için git. Gerçi Norveç'in tüm üniversiteleri bilmediğim için kıyas yapamayacağım ama üniversite karşılaştırması yapmanı öneririm. Ülke karşılaştırmasında zaten bakmaya gerek yok kazanan taraf belli maalesef.

Kesinlikle gitmelisin demek bence çokta doğru değil. Ülkede Odtü ya da İtü bilgisayar mühendisliğini kazanabiliyorsan bence buralarda oku ve sonrası için master ya da çalışma hayatı için git. Gerçi Norveç'in tüm üniversiteleri bilmediğim için kıyas yapamayacağım ama üniversite karşılaştırması yapmanı öneririm. Ülke karşılaştırmasında zaten bakmaya gerek yok kazanan taraf belli maalesef.
ODTÜ ve itu çok güzel üniversiteler umarım kazanabilirim, kazansam gitmem bile DEÜ ve Ege üniversitesi de gelse gitmem mesela .Üniversitelere göz attığımda güzel üniversiteler var tabii, köklü ve de çok iyi mezunlar vermiş üniversiteler var . Kendi tanıdıklarımdan bildiğim kadarıyla da iyi bir eğitimi var ama şansımı burada deneyip gitmek istiyorum zaten üniversite sınavlarına da çalışmaya başladım çoktan umarım en iyisi olur.

Gitme gibi bir fırsatın varsa git.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı