Yurt dışında nasıl okunur?

Electus Tenebris

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Herhangi bir sistem alacak param yok
Meslek
Öğrenciyim(mezuna kaldım)
Bu sene YKS'ye girdim, hayatımı sevmiyorum ve biraz intihara meyilli olabilirim o yüzden hiç çalışmadım, fakat şimdi yurt dışında okuyup hiç değilse farklı bir hava solumak istiyorum, nasıl yurt dışında okuyabilirim?
Örneğin;
Almanya.
İsveç.
Hollanda.
Gibi ülkelerde ne gibi şartlar aranır, eğer burada iyi bir bölüme ihtiyacım varsa hiç değilse iki yılımı harcayıp sıkı bir çalışma yapabilirim.
Ne gibi şartlar istediklerini bilmiyorum ve gece olduğu için ve genelde eski oldukları için diğer konulara pek göz gezdirmedim, cevabınızı bekliyorum ayrıca okulumda gördüğüm gibi; vatan haini! Ülkeni terk etmen için bu ülke seni beslemedi veya şimdiye kadar neden çalışmadın, çalış kendi ülkende oku oralarda işin ne gibi şeyler söylemeyin. Sadece bir amaca ihtiyacım var ve bu amacımı yurt dışında okuyarak bulmayı tercih ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka ben daha lise öğrencisiyim. Öyle yurt dışına nasıl okumaya gidilir falan bilmiyorum ama asla hayattan umudunu kaybetme. Elinde sonunda bir gün iyi biri ile tanışacaksın. Bayağı eğleneceksin. Sadece 1 değil 100 arkadaş edinmeye çalış ve insanlara iyi davranmayı dene. Bu sayede insanlar seninle arkadaş olmak isteyecek. Ben öyle yapıyorum. O yüzden yurt dışında okuyamazsan bile boş ver hayatın tadını çıkar. Kimseyi umursama ama insanlara da iyi davran, iyi günler ya da iyi akşamlar ^^

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka ben daha lise öğrencisiyim. Öyle yurt dışına nasıl okumaya gidilir falan bilmiyorum ama asla hayattan umudunu kaybetme. Elinde sonunda bir gün iyi biri ile tanışacaksın. Bayağı eğleneceksin. Sadece 1 değil 100 arkadaş edinmeye çalış ve insanlara iyi davranmayı dene. Bu sayede insanlar seninle arkadaş olmak isteyecek. Ben öyle yapıyorum. O yüzden yurt dışında okuyamazsan bile boş ver hayatın tadını çıkar. Kimseyi umursama ama insanlara da iyi davran, iyi günler ya da iyi akşamlar ^^
Zaten her şey yurt dışı değil ki, depresif insanlar yurt dışına gidince bir anda dünyanın en mutlu insanı olacaklarını sanıyorlar, Türkiye’de de yaşamalık güzel yerler var Avrupa’ya benzeyen, İstanbul Beşiktaş, Kadıköy gibi.

Bende yurt dışında okumak istiyorum bu sebeple bu konuyu araştırdım belki tam olmasa da bilgim var. Şimdi öncelikle ingilizcen en az B2 seviyesinde olması lazım çünkü yurt dışındaki çoğu üniversitenin şartı bu. IELTS ve TOEFL adında uluslararası geçerliliğe sahip dil seviye belirleme testi var ona gireceksin ona göre seviyeni belirleyecekler. Diğer bir şart lise ortalaması. Bununda minimum 70 olması iyi olur ve bunun ne kadar üstü o kadar iyi. Diğer ve en önemli şartda para. Şimdi senin öncellikle hangi ülkede okumak istediğini belirlemen lazım daha sonra o ülkenin şartlarına bakacaksın çünkü her ülke farklı şartlar istiyor. Mesela Polonya'da üniversite okumak diğer ülkelerden daha ucuz, kolay veya bazı ülkeler ek olarak YKS tarzı kendi yaptıkları sınavlara girmeni istiyor gibi. Bunları tektek araştır.

Son düzenleme:
Bende yurt dışında okumak istiyorum bu sebeple bu konuyu araştırdım belki tam olmasa da bilgim var. Şimdi öncelikle ingilizcen en az B2 seviyesinde olması lazım çünkü yurt dışındaki çoğu üniversitenin şartı bu. IELTS ve TOEFL adında uluslararası geçerliliğe sahip dil seviye belirleme testi var ona gireceksin ona göre seviyeni belirleyecekler. Diğer bir şart lise ortalaması. Bununda minimum 70 olması iyi olur ve bunun ne kadar üstü o kadar iyi. Diğer ve en önemli şartda para. Şimdi senin öncellikle hangi ülkede okumak istediğini belirlemen lazım daha sonra o ülkenin şartlarına bakacaksın çünkü her ülke farklı şartlar istiyor. Mesela Polonya'da üniversite okumak diğer ülkelerden daha ucuz, kolay veya bazı ülkeler ek olarak YKS tarzı kendi yaptıkları sınavlara girmeni istiyor gibi. Bunları tektek araştır.
Teşekkür ederim yani bu IELTS ve TOEFL testlerinde yeterli olmam gerekiyor, lise puan ortalamam 78-79 falandı, ülkelerin şartlarına ayrı ayrı bakmam gerektiğini söylüyorsun o halde üstünde biraz araştırma yapacağım, para konusunun Türkiye'den ayrıldıktan sonra rahatça çözülebileceğini düşünüyorum, kendi sınavları oluyor dedin peki onların sınavlarındaki konular ile bizim lisede işlediğimiz konular aynı mı ona göre çalışmam gerekir.

Sınavı her ülke istemiyor bazıları mesela Amerika istiyor Amerika'daki sınavın adı sat sorularının matematik için basit olduğunu duydum ama sat için kesinlikle önce İngilizce bilmen lazım soruları anlamak için. Benim tavsiyem o toplara girmeden daha az şart arayan üniversite bulman ve belirtiyorum ki para en önemli etken bu konuda. Ülkeden ayrıldıktan sonra kolay belki ama ayrılmadan belli miktarda paran olması lazım hatta Almanya mesela bankada 10.000 küsur euro ile gelmeni istiyor teminat için o yüzden diyorum ya daha basit şartlara sahip ülke seç, Polonya'ya bir bak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı