Yurt Dışında Optisyenlik Yapılır mı?

CelilÇimento

Hectopat
Merhaba dostlar. Çok uzatmadan konuya gireyim. Şu an optisyenlik 1. sınıf öğrencisiyim ve yurt dışında bu işi yapmak istiyorum. Böyle bir imkan var mı acaba bilgisi olan paylaşabilir mi? Ve internette Türkiye'den ön lisans mezunu olup yurt dışında lisans tamamlama ile ilgili bir haber görmüştüm. Doğruluğu var mıdır?

Ülkeden ülkeye değişebilir muhtemelen. Gitmeyi düşündüğünüz ülkeler özelinde bir araştırma yaparsanız daha doğru sonuçlara ulaşabileceğinizi düşünüyorum.

Maalesef bilgim yok, ama Türkiye'deki okulunuz denk ise Almanya'da Almanca öğrendikten sonra burada kayıtlı olduğunuz bölümü orada okuyabiliyorsunuz diye biliyorum. Ayrıntılarını bilmiyorum ama araştırmanızı tavsiye ederim ve araştırmalarınızı Türkçe'den ziyade İngilizce olarak yaparsanız daha güncel ve daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Malum Türkçe dilindeki haber siteleri Click-bait'ten başka bilgi vermiyorlar.

Örnek:
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayram tatili birleştirilecek mi? İki bayram arası düğün olur mu? Devamını görmek için tıklayınız...

Maalesef bilgim yok, ama Türkiye'deki okulunuz denk ise Almanya'da Almanca öğrendikten sonra burada kayıtlı olduğunuz bölümü orada okuyabiliyorsunuz diye biliyorum. Ayrıntılarını bilmiyorum ama araştırmanızı tavsiye ederim ve araştırmalarınızı Türkçe'den ziyade İngilizce olarak yaparsanız daha güncel ve daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Malum Türkçe dilindeki haber siteleri Click-bait'ten başka bilgi vermiyorlar.

Örnek:
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayram tatili birleştirilecek mi? İki bayram arası düğün olur mu? Devamını görmek için tıklayınız...
Anladım teşekkür ederim araştırayım o zaman ben bi inşallah bir şeyler bulabilirim

Gitmek istediğin ülkenin şartlarına bir bakman gerekiyor, en basitinden çoğu ülke B1 düzeyinde kendi dilini bilmenizi istiyor. Üniversite eğitiminde de en kötü ihtimalle B2 ya da C1 düzeyinde bilmenizi istiyorlar.

Gitmek istediğin ülkenin şartlarına bir bakman gerekiyor, en basitinden çoğu ülke B1 düzeyinde kendi dilini bilmenizi istiyor. Üniversite eğitiminde de en kötü ihtimalle B2 ya da C1 düzeyinde bilmenizi istiyorlar.

Anladım. Peki bir şey daha soracağım. Bilgin var mıdır bilemem ama Anabin diye bir site gördüm internette Almanya'daki diploma denklik ile alakalıymış sanırım. Sormak istediğim şey sitede okuduğum üniversite gözüküyor ancak bölümum yani optisyenlik gözükmüyor hiçbir şekilde. Tüm 2 yıllik bölümler var ancak optisyenlik yok bunun sebebini biliyor musun acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı