Yurt dışında üniversite okunur mu?

Scythe009938

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 4060
İ7 13th gen
16 gb ram
512gb ssd
Meslek
Öğrenci
Zaten dil bilgim var. İngilizce biliyorum bu yüzden yurt dısında okuyup kariyerim daha iyi olur diye düşündüm. Varsa bu konuda bir bilgisi olan yadan su an yurt dışında okuyan bir tavsiye verbilir misiniz?
Not: Gidecegim ülke mutlaka İngilizce konusmalı baska ulkeler kendi anadillerini istiyormuş dil olulu muhabbet ine de girmek istemiyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt dışında iki üniversite okudum ve oldukça memnunum. Şu anda da yurt dışındayım.

Planlamanız için okul masrafları, yaşam giderleri ve vize gibi konuları dikkate almanız çok önemli. Bazı ülkeler sadece vize için bile senelik €15000 gibi para görmek isteyebiliyor.

İngilizce okullar genellikle Belçika, Hollanda, İrlanda, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde var. Pek uygun fiyatlı sayılmaz.

Yurt dışında iki üniversite okudum ve oldukça memnunum. Şu anda da yurt dışındayım.

Planlamanız için okul masrafları, yaşam giderleri ve vize gibi konuları dikkate almanız çok önemli. Bazı ülkeler sadece vize için bile senelik €15000 gibi para görmek isteyebiliyor.

İngilizce okullar genellikle Belçika, Hollanda, İrlanda, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde var. Pek uygun fiyatlı sayılmaz.

Vize ücretimi 15bin euro.

Vize ücreti mi 15 bin euro?
Hayır, vize için genellikle 50-100 euro ödüyorsunuz. Vizeyi alırken sizden okuyabilmek için ekonomik yeterlilik istiyorlar. Gideceğiniz ülkedeki ev, yemek ve ulaşım gibi giderlerinizi karşılamak için belirli bir miktar gelir veya hesapta para istiyorlar. Bazı ülkelerde bunun için daha fazla isteniyor. Bu parayı bir yere ödemiyorsunuz, okumaya gittiğinizde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı