Yurt dışından 30 euro üstü alışveriş yapılırsa gümrüğe takılır mı?

Sylvesterx

Hectopat
Daha fazla  
Yurt dışından 58 euroluk bir klavye almak istiyorum fakat yeni düzenleme ile 30 euro üstü gümrükte takılır gibi muhabbetler dönüyor ortalıkta. Bazıları da düzenlemenin 22 Ağustos'ta yürürlülüğe gireceğini söylüyor. Doğrusunu bilmiyorum. Eğer öyle ise şimdi sipariş verirsem ve ürün yoldayken yeni düzenleme ile ürünüm ile ilgili herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Muhtemelen gümrükte kalır. Müşavir tutmak zorunda kalabilirsiniz. O da ek masraf. En iyisi ya 30 euro altında bir şey almak ya da hiç almamak. Yarın itibariyle yürürlüğe giriyor, yani siz bugün sipariş verseniz bile o gümrüğe gelene kadar haliyle yasa devrede olmuş olacak.

30 euro üzeri ticari alıma giriyor. Ekstra gümrük müşaviri tutup öyle çekmen gerekir bu da ekstradan min 2000-3000 TL masraf demek.

Dediğiniz gibi yapayım öyleyse hiç uğraşmadan 30 euro altı veya yurt içi ürünlere bakayım. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Amazon gibi siteler mevzuata uygun işlem yapıyorlar, vergi oluşacak tutarlardaki alışveirşler için otomatik vergiyi ekleyip sizden peşin tahsil edip gümrük ödemesini yapıyorlar, bazı çin menşeli siteler de böyle ypaıyor. Ama bu uygulama olmayan bir yerden alışveirş yapmak istiyorsanız güncel mevzuattaki tutar limitlerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Şu an özellikle gümrükte bekletilen ürünler var diye düşünüyorum şahsen benim ürünler misal ne hikmetse 4 Ağustos'tan beridir gümrükte bekliyor sırf şu yasa muhabeti için şeytan bunlar.

Amazon gibi siteler mevzuata uygun işlem yapıyorlar, vergi oluşacak tutarlardaki alışveirşler için otomatik vergiyi ekleyip sizden peşin tahsil edip gümrük ödemesini yapıyorlar, bazı çin menşeli siteler de böyle ypaıyor. Ama bu uygulama olmayan bir yerden alışveirş yapmak istiyorsanız güncel mevzuattaki tutar limitlerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Kankam sen önceki 30 euro üstü yasağı olmadan geçerli olan şeyi söyledin gibi geldi.

30 euro üzeri ticari alıma giriyor. Ekstra gümrük müşaviri tutup öyle çekmen gerekir bu da ekstradan min 2000-3000 TL masraf demek.
gümrük müşavirini nasıl tutacağız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı