Yurt dışından akraba ile ekran kartı getirtme

Aberforth.

Kilopat
İlk olarak şunu söylemek istiyorum. Sadece tecrübesi veya kesin bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. 2 adet ekran kartı gelecek. 1. sorum kutu ile getirseler sıkıntı çıkar mı?
2. sorum 1 kişi 2 kartı birden getirebilir mi izin var mı?

Donanımhaber'de cevabınızı verdim hocam. :)

Yine de mesajın faydasız gözükmemesi için buraya da kopyalıyorum.

"1 kişi 1 kart getirebilir, kutusuyla getirsin farketmez, yolcu beraber eşya listesinde 1 kişinin hakkı 1 tanedir."

Donanımhaber'de cevabınızı verdim hocam. :)
Her yere yazıyorum ki tecrübesi olan biri bilgi verir diye tekrardan teşekkürler :)
1 kişinin 2 kart getirmesi sıkıntı yaratabilir. İster kutulu ister kutusuz olsun fark etmez. 2. el ürün muamelesi yapıp gene vergi alırlar.

Riske atmayıp 1 tane getirin derim veya olası bir durumda vergisini ödemek için bütçe ayırın.
Yok zaten akrabalar çoğunlukla tek gelmiyor ayrı ayrı kişilerle getirtirim.

1 Tane getirebilir, 2 tanesi için sağlam bir açıklamasının bulunması gerekir mesela SLI sistem diziyorum gibi (burada gümrük memurunun insiyatifine kalmıştır belkide 2. si için vergi keser) 3 ve 3 den fazlasını açıklayıp inandırmak çok zordur. Size tavsiyem akrabanıza söyleyin eğer birden fazla bir şey getirecekse düzgün bir şeyler uydursun kendinizin inanmayacağı bir ifadeyi gümrük memuruna satmaya çalışmayın zira affetmiyorlar :D.

Ben aynı bavulda işlemci, ekran kartı, işlemci fanı getirttim. Yabancı ülke vatandaşı oldukları için kuzenimin çantasını açmadılar. Birden fazla getirecekse eğer, parçaları farklı farklı çantalara koysunlar.

Son düzenleme:
Getiren kişiler çifte vatandaşı var diye biliyorum. Olmadı İngilizce konuşur gümrükte :D almanyadan geliyorlar

Çifte vatandaşlık kalktı diye biliyorum Almanya için ama. Benim kuzenimde Almanya'da çünkü. Bu arada kutular çok yer kaplayabiliyor. O yüzden kutusuz gelmesi daha iyi olur. Misal ben ekran kartını elbiseye sardırmıştım herhangi bir zarar görmesin diye. Hiçbir şey olmamıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı