Yurt dışından alınan geliştirme kartı gümrükte kaldı

blcouz

Decapat
Daha fazla  
Ben elektronik okuyorum ve kendime üzerinde çalışmak için bir tane geliştirme kartı aldım bilen bilir. Ürün 540 TL vergiyle birlikte 700 TL bir de gönderim ücreti ve aynı mağazadan bir iki ürün daha alıp toplam tutarı 800 gibi bir miktara ulaştırıp sipariş verdim. Bugün sinotrans tarafından ürünün gerçek tutarının gösterilmemesi gibi saçma bir mesaj aldım ardından ürünün fiyatının doğru olduğunu anlattığım bir mesaj attım ve yanıt olarak alta eklediğim mesajı yolladılar.

Şimdi benim ne yapmam gerek ürün üzerine 5 kuruş daha harcayamam dolandırıldığımla mı kalırım yoksa yapabileceğim herhangi bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230313_142241_Gmail.png
    Screenshot_20230313_142241_Gmail.png
    242,3 KB · Görüntüleme: 127
  • Screenshot_20230313_142234_Gmail.png
    Screenshot_20230313_142234_Gmail.png
    219 KB · Görüntüleme: 118
Nasıl iade alabilirim.
Aliexpress üzerinde dispute açarak. Yüksek ihtimalle ürün geri gelsin öyle iade yaparız diyecekler ki ürüne el koydukları için iade de alamama ihtimaliniz kuvvetli. Konu hakkında CİMER üzerinden ilgili birimlere zaten vergisini doğru bir şekilde ödediğinizi belirtilen mevzuatlarla bağdaştırarak ve kanıtlayarak yazmanızı tavsiye ederim.

En kötü ihtimalle bankanız üzerinden chargeback işlemi başlatırsınız.

Aliexpress üzerinde dispute açarak. Yüksek ihtimalle ürün geri gelsin öyle iade yaparız diyecekler ki ürüne el koydukları için iade de alamama ihtimaliniz kuvvetli. Konu hakkında CİMER üzerinden ilgili birimlere zaten vergisini doğru bir şekilde ödediğinizi belirtilen mevzuatlarla bağdaştırarak ve kanıtlayarak yazmanızı tavsiye ederim.

En kötü ihtimalle bankanız üzerinden chargeback işlemi başlatırsınız.
Teşekkür ederim. Cimere yazdım cevap beklememe gerek varmı yoksa hemen dediklerinizi yapmaya başlamalımıyım. Çünkü bu ürüne ihtiyacım var eş değerleri marka bazlı olarak absürt fiyatlardan satılıyor. Ayrıca bu vergi kanıtına nereden nasıl erişebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı