Yurt dışından Başkasına iPhone Getirtmek

Methenakush

Decapat
Daha fazla  
Malum ülkemizde iPhone 15 Pro Max açılış fiyatı 76.999 TL olarak belirlendi. Bu durumda 20.000 TL'lik kayıt ücretini ödenmesine rağmen Türkiye'ye oranla daha ucuza geliyor. Benim de yakın zamanda aile bireylerimden biri yurt dışına çıkacak bu telefonu ona aldırıp Türkiye'ye getirdiğinde kendi üzerime kaydettirebilir miyim? Eğer kaydettiremiyorsam onlar daha dönmeden kaydettirsem gümrükte sıkıntı olur mu? Bunun gibi başka yollar var mı? Yeni kurallar kapsamını bilmiyorum. Yazım hatası yaptıysam affola.

Kim getirmiş, nasıl getirmiş önemli değil. Yanlarında 1 tane telefon getirebilirler, fazlasını getirip gümrüğe beyan etmeden yakalanırlarsa başları yanabilir.

Kendi üzerine kaydedebilmen için son 365 gün içerisinde yurt dışından ülkeye giriş yapmış olman gerek. Gürcistan’a, Kıbrıs’a git gel.

Malum ülkemizde iPhone 15 Pro Max açılış fiyatı 76.999 TL olarak belirlendi. Bu durumda 20.000 TL'lik kayıt ücretini ödenmesine rağmen Türkiye'ye oranla daha ucuza geliyor. Benim de yakın zamanda aile bireylerimden biri yurt dışına çıkacak bu telefonu ona aldırıp Türkiye'ye getirdiğinde kendi üzerime kaydettirebilir miyim? Eğer kaydettiremiyorsam onlar daha dönmeden kaydettirsem gümrükte sıkıntı olur mu? Bunun gibi başka yollar var mı? Yeni kurallar kapsamını bilmiyorum. Yazım hatası yaptıysam affola.

Yurt dışı fiyatlarında en ucuz ülke Amerika. Cihazın IMEI kaydı olabilmesi için yurda giriş yapan kişinin pasaportuna kayıt edilir. Ve sadece o kişinin üzerine olan hatlarda çalışır. 3 sene sonra biter ve bütün hatlarda çalışır. Eğer alacak 1 yakının daha varsa aynı pasaport üzerine 2 kayıtla 10kya getirebilirsiniz kayıt ücretini. (aynı model olması gerekiyor)

Merhaba,
Yakın tarihte ben de benzer yöntemle 14 pro max aldım.
Kendi üzerinize hiçbir şekilde kayıt yaptıramazsınız. Yurt dışına çıkışınız olması gerekiyor. Eğer var ise yaptırabilirsiniz. Yoksa gelen kişinin adına kaydettirilebilir ve bu onun adına olan bir sim kartı kullanmak zorundasınız demek. Yurt dışı kayıtlı telefonlarda 3 yıl boyunca kimin üzerine kayıtlı ise ona ait hattı kullanma zorunluluğu var.

Örnek vermek gerekirse ben çocuğuma hediye alıcam diyelim bu durumda 14 yaşımdaki çocuğuma pasaport mu çıkarmam lazım veya yurtdışına mı çıkması lazım . Bana bu kural biraz saçma geldi .

Cihazın IMEI kaydı olabilmesi için yurda giriş yapan kişinin pasaportuna kayıt edilir.
365 gün içinde yurt dışından gelmiş herhangi birinin kimliği üzerine de kaydedilebiliyor. Pasaport da şart değil getiren adına kayıt da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı