Yurt disindan bilgisayar bilesenleri getirtmek

Tamamdir teşekkürler.



2 tane farkli RAM almak zorundayim o yuzden RAM'den 2 tane almam gerek ne kadar para vermem gerekir?
Ramler genelde dual olarak kullanılır (bildiğinizi biliyorum sadece gümrükte sorun çıkmaz ama olur da çıkarsa babanız bu şekilde cevap verse yeter)ille de farklı marka almanıza gerek yok. Aynı marka aynı modelden iki tane aldırın.
 
En kötü ihtimal %50 vergi gelir ki neredeyse imkansız ama bence kalanını Türkiye'den alın.
Yok yok gelmez. Onun da bir oranı var. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 460 euro mu ne limiti var. Grtirdiği gümrüğe tabi olan eşyanın değeri 460 eurodan fazla olması gerekiyor gümrüğe tabi olması için. Sıkıntısız laptop da getirir, ps5 de. Ticari amaçlı değil de kişisel kullanım olarak değerlendirildiği için yolcu beraberinde yurt dışından gelen her şeye vergi alamazlar.
 
Evet PS5'i biliyorum kendim de o şekilde getirdim fakat 400 euro sınırını bilmiyordum ama iki tane PS5 tarzı konsol getirenlere soru çıkarıyorlar diye duydum yine de KB.
 
İki tane PS5 getirirse ticari amaçlı geldiğini düşünerek birine vergi alabilir. O da gümrükten geçerken gümrüğe tabi eşyası olan yolcuların geçtiği taraftan geçerse. Yoksa gümrüğe tabi eşyam yok olan çıkıştan geçerse ve rastgele gümrük görevlisi kişiyi çevirip, eşyalarını x-ray cihazından geçirir de tespit ederse o zaman bir tanesini kişisel kullanım sayarak ancak 2. cihaza vergi uygulayabilir.
 

Geri
Yukarı