Yurt dışından ekran kartı getirmek

Eğer beraberinde getirirse geçirebilir, vergi ödemezsiniz, kargo ile gönderse bile ürün fiyatının %20 oranında vergi koyuluyor, yinede kardasınız Türkiyedeki fiyatlar malum. Ama eğer kutusuz gönderirse kargodan gümrük vergisi ödemeden geçirme şansınız var veya bir hediye paketine koyarak.
 
Teşekkür ederim bilgi için. Kanada'da çalıştığı için ne yazık ki kargo ile gelmek zorunda Türkiye'yi ziyareti biraz zaman alır bende hemen almak istiyorum bu yüzden sormuştum fakat aldım cevabımı kargo ile gelirse kesinlikle takılıyor gümrüğe ve ürünün %20'lik bir vergisini ödemek zorunda kalabiliyoruz anladığım kadarıyla.
 

Anladığım kadarıyla sadece 150 Euro aşağısı kitap ve yazılı yayın içeren kişisel kargolarda vergi muafiyeti var. Veya kişinin yolculukta yanında götüremeyeceği eşyaları, seyahatten 1 ay önce veya 3 ay sonra vergisiz gönderme şansı var.

Bahsedilen 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu içerisinde ekran kartları da varsa %20 + %20, yoksa sadece %20 vergi durumu var anlaşılan. Gelen ürünün Euro fiyatını neye göre nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum açıkçası.

Herhangi bir şeyi yanlış anlamış veya yanlış yorumlamış olabilirim.
 
Herhangi birşey olmaz. Aynı üründen çok fazla olmadıktan sonra valizine koyduğun birşey için problem çıkmaz. Ben bunu çok sık yapıyorum. Herhangi bir problemle karşılaşmadım bugüne kadar.
Nereden getiriyorsunuz , benim kuzenim kendisi ile getiricek Hollanda'dan sıkıntı olurmu acaba cevap verirsiniz teşekkürler
 
Merhabalar, benim ablam Kanada'da yaşamaktadır. Kendisinin kullanmadığı ve değiştirdiği RTX 2070 ekran kartını ben Türkiye'ye getirmek istesem ne tür sorunla karşılaşırım. Örneğin kullanılmış bir ürün ve bana hediye ettiği için bunun bir faturası bulunmamakta. Bu ürün için ben gümrük vergisi ödemek zorunda kalır mıyım ve ödemek zorunda kalırsam ne kadarlık bir gümrük vergisi ödemek zorunda kalıyorum? Gümrük vergisi ödemek zorunda kalıyorsam ödenmiş olarak gönderebilir mi?

Bende de Gigabyte Aorus 1080 Ti Xtreme Edition var yurt dışından gelme nasıl bir karttır FurMark her şey yaptırdım hatta donanım TV kanalında testleri gösterdim.
Grafikler oldukça iyi ve temiz dediler aldım ekran kartı nasıl bir karttır yurt dışından gelmesi iyi mi ve testlerin temiz çıkması mining yapılmadığı anlamına gelir mi teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210415-132953~3.png
    Screenshot_20210415-132953~3.png
    563,5 KB · Görüntüleme: 158
  • Screenshot_20210415-132959~2.png
    Screenshot_20210415-132959~2.png
    657,7 KB · Görüntüleme: 160
Nereden getiriyorsunuz , benim kuzenim kendisi ile getiricek Hollanda'dan sıkıntı olurmu acaba cevap verirsiniz teşekkürler
Amerikaya çok sık gidiyor(dum)um. Orada karşıma çıkan ucuz elektronik mağzalarından alıyorum.Avrupaya gittiğimde de bir çok kere laptop ve elektronik alet getimişliğim vardır. Bugüne kadar hiç sorun çıkmadı.
 
Amerika'ya çok sık gidiyor(dum)um. Orada karşıma çıkan ucuz elektronik mağzalarından alıyorum. Avrupa'ya gittiğimde de birçok kere laptop ve elektronik alet getimişliğim vardır. Bugüne kadar hiç sorun çıkmadı.

Gigabyte Aorus 1080 Ti Xtreme Edition var bende nasıl bir karttır kullandınız mı hiç.
 
konuyla ilgili güncel bilgi var mı? Kuzenim 1 ay sonra anerikadan valiziyle ekran kartı ve işlemci getirecek gümrüğe takılma olasılığı var mı? Kutusundan çıkarması mı gerekir?
 

Geri
Yukarı