Yurt dışından ekran kartı getirtmek

Makaleler
3
Böyle daha önce konular açılmıştı. Biliyorum lakin yasaların değişimi nedeniyle güncel bilgiye ulaşmak istedim. Akrabam yurt dışında yaşıyor. Onun üzerinden ekran kartı satın alsam. O da gümrükte kişisel Mali olduğunu söylerse sonuçları ne olur? Halihazırda konsollardaki durumun "kişisel ürünüm." dediği zaman geçebildiğini biliyorum. Garanti benim için sorun değil. Genelde aldığım malların faturalarını direkt olarak atan birisiyim. Bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Ben daha yeni ekran kartı getirttim hiçbir sorun çıkmadı, bildiğim kadarıyla 2 taneden fazla getrimezseniz sorun çıkmıyor ama gümrük memuru işkillenip akrabanızı çevirirse sorun çıkabilir.

Almanya Mediamarkt.de olacağından bir sorun olmaz değil mi?
Nerden alındığı farketmiyor almanyada alınan vergi başka ülkelerin vergisine dahil değil yoksa oradan alacağın parçalarda neredeyse aynı fiyata gelirdi, yurt dışından alınan ürünün vergisi gümrükte ödeniyor ama benim aldığım kart gümrüğe takılmadı sizinkide takılmaz bence, çünkü takılması çok düşük bir ihtimal.

Nerden alındığı farketmiyor almanyada alınan vergi başka ülkelerin vergisine dahil değil yoksa oradan alacağın parçalarda neredeyse aynı fiyata gelirdi, yurt dışından alınan ürünün vergisi gümrükte ödeniyor ama benim aldığım kart gümrüğe takılmadı sizinkide takılmaz bence, çünkü takılması çok düşük bir ihtimal.
Kişisel ürün denilirse yırtma şansı var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı