HCI
Hectopat
Sorum başlıktaki gibidir. Gümrükten geçememe ya da vergi alma gibi sorunlar çıkartır mı?
Kargoyla mı gelecek yoksa yurt dışından tanıdık valizinde falan mı getirecek tam anlayamadım. Birisi getirecekse büyük ihtimalle vergi çıkmadan geçer ama kargoyla geliyorsa önümüzdeki günlerde seni yoğun baş ağrısı ve sinir-stres bekliyor.
Kapalı kutu hocam jelatini bile sökülmemişti kutunun.
Yok hocam abimde kulaklık getirdi yanında hiçbir şey olmadı hepsi kapalı kutuydu.Yok hocam kargoyla gelse kesin vergi çıkar. Bir yakınımız getirecek şu anda yolda.
Hocam bir de yanında ek DualSense ve kulaklığıda varmış onlardan bir sorun çıkar mı?
Yok hocam abimde kulaklık getirdi yanında hiçbir şey olmadı hepsi kapalı kutuydu.
Birisi yanında getirse sıkıntı yok zaten. Gümrükten geçerse sıkıntı.
“Gümrükten geçerse sıkıntı.” burada demek istediğinizi anlayamadımda gümrükten geçmesi neden sıkıntı olsunki?
Tamam da alan kişi zaten kişisel malım diyerek geçirir niye başka türlü geçirsin?Birisi yanında getirse sıkıntı yok zaten. Gümrükten geçerse sıkıntı.
Şimdi sen bunu yurt dışından kişisel malın olarak getirsen sıkıntı değil ama sen bunu satın alıp getirtsen ve gümrükten geçirse, gümrükte vergilendirileceği için sıkıntı.
Not: Yurt dışından birisi kişisel malı diye getirip sana verse sıkıntı değil.
Yani hocam jelatini bile söktürmediler direkt geçirmişler kişisel mal diyince.Hocam zaten kişisel malım deyip geçecek ben kapalı kutu olduğu için sorun olmasından korkuyordum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.