TheyMemo
Centipat
Daha fazla
Yurt dışı hat taktığın sürece cihazda kapanma vs. Olmaz. Sorunsuz kullanırsın.
Yerli hat takarsan BTK cihazı kayıt etmeni ister.
Ama diyelim ki Türkiye'ye geldin, aldığın cihazı açtın ve önce yerli hat taktın, BTK sinyalini tespit ettiği anda söz konusu cihazı sisteme kayıt ettirmeni ister.
Ama söz konusu cihaza yabancı hat takıp kullanırsan cihaz sinyalini ondan alacağı için kapanacağını sanmıyorum. Netleştirmek lazım ama.
Zaten 8 ay kullanma hakkın var, 8 ay yerli hat tak kullan kalan 4 ayda yabancı hat tak.
Yok ben Türkiye'de en fazla 6 veya daha az kalırım diyorsan hangi hattı taktığının önemi yok, yerli taksan da dönene kadar rahat kullanırsın.
Ama her şeyi geçtim şöyle de bir olay var, sarı sitede yurt dışı cihaz satan hemen hemen herkes " Türkiye'de hat takılmadı " gibi açıklamalar yazıyor. Bu da akıllara şu soruyu getirir; " yurt dışı cihaza yerli hat takıldıktan sonra BTK o cihazı tespit edip daha sonra hangi hattı takarsan tak kayıt ister mi?
İstememesi lazım çünkü o satıcılar genelde o açıklamayı şu yüzden yazıyor. Hat takılmadı, 8 aylık kullanım süresi başlamadı.
Bence yerli hattı önce de sonra da taksan BTK takılan hatta gelen sinyali kesiyor çünkü GSM şirketi Türkiye'de.
Türkiye'de olmayan GSM şirketinin sinyaline müdahale edebileceğini sanmıyorum.
Çok yazdım umarım boş yazmamışımdır.![]()
Teşekkür ederim uzun olması daha önemli açıklayıcı olmuş Türk hattını takmam şu an kullandığım telefondan internet paylaşırım çok riske atmayim.