Yurt dışından laptop almak hakkında tüm merak edilenler

Bütçe
-
1500 lira da az değil cidden.

Cevaplar için teşekkürler, aklımda bulunsun

Bir suru gumruk vergisi ve kargo ucreti verip; "Acaba yolda basina bir sey gelir mi, buraya kirmadan dokmeden getirebilirler mi" telasi yasayacaginiza vize alip seyahat edin.

Hem ulke gormus olursunuz hem de cantanizda getirirsiniz kimse de bir sey diyemez.

Devlete o kadar gumruk vergisi verecegime gider yeni yerler gorurum. Birinin bana bir katkisi var en azindan.

Bunu ciddi ciddi düşünürsek, atıyorum bu ürünü hangi ülkeden şimdi gidip alsak aynı fiyata denk gelir?

Yani atıyorum direk komşulardan birine gitsek, onların vergisini ödemeyecek miyiz?

Bunu ciddi ciddi düşünürsek, atıyorum bu ürünü hangi ülkeden şimdi gidip alsak aynı fiyata denk gelir?

Yani atıyorum direk komşulardan birine gitsek, onların vergisini ödemeyecek miyiz?

Gittigin yere gore degisir. Eger vatandasi degilsen vergi iadesi alirsin bazi ulkelerde.
Amerika'da da bazi eyaletlerde tax return aliyorsun bazilari return etmiyor.

Markette 100 lira verirsin 80 + 20 vergi; havaalanindan donus yaparken fisini gosterip 20 lirani geri alirsin. Bazisi tamamini geri vermez. Bizdeki gibi fahis vergilendirme olmadigi icin cogu yerde daha ucuza geliyor; komple vergisini vermene ragmen.

Yok sırf bilgisayar almak için düşünüyorsak diyorum, Amerikaya git gel uçak bileti zaten bilgisayarın kendisi kadar yapıyor yine.

Yani hem yakın olacak ki yol parası girmesin, hem de uygun olacak (hem de mümkünse dediğin gibi vergi iadesi olsun)

@FarukS Merhaba, aldığınız ürünün klavyesinden memnun musunuz?
Bir de dolar - euro hesabı açıp almayı düşünmeyin demişsiniz ama ben öyle oluyor diye biliyordum. Bu bilgiyi nereden edindiniz acaba, kaynak sağlam mı?

Klavyesi çok güzel Ö Ç Ş İ Ğ Ü tuşları yerine noktalama işaretleri var bence daha havalı ve güzel duruyor. Dolar Euro hesabı açıp ödemeyi çok kez denedim fakat banka ile arayıp konuştuğumda TL olarak tutmam o gün olan yüksek kurdan çekilmesi gerektiğini söyledi. Yani bilgi sağlam. Kullanmaya çalıştığım kart Ziraat Bankası.

Merhaba Amazon İspanya'dan Acer Nitro 5 sipariş vermek istiyorum da garantisi nasıl işliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…