Yurt dışından MacBook almak 2025'te mantıklı mı?

Hocam ben daha çok şu anda dershane de ders videosu izlemek ve Premiere Pro da video editlemek için kullanmayı düşünüyorum. Bu arada mezunum o yüzden o indirimde olmuyor bana :)

Premiere Pro'da genellikle 1440p 60FPS videolar editleyeceğim, ortalama olarak 4 katman görüntü ve 4 katman ses kanalı üzerinde çalışacağım. After Effects projelerini de kullanmayı düşünüyorum. Videolar yaklaşık olarak 3-6 saat uzunluğunda olacak. Düşündüğüm Mac ise M4 Air 16-512, sizce yeterli olur mu?

Pek edit deneyimim yok ama problem yaratacağını düşünmüyorum. Öğrenci indirimi içinde Apple'ın kendisinden alırken benden öğrenci belgesi istememişlerdi 2020'de alırken. Gürgençler ve Pt ise öğrenci belgesi istemişlerdi. Pek bir problem olmaz bence. İsteselerde yakınlarınızdan birini kullanabilirsiniz bence etik olarak bir sorun yok:). Bu video sorularınıza muhtemelen cevap olacaktır. Aktif olarak kullanmadığım için geç cevap verdim umarım yardımcı olur.

Bir MacBook almak istiyorum ama yurt dışı mı yurt içi mi alsam karar veremedim, bazı yerlerde IMEI kayıtı gerekir ve kayıt ücreti 40k diyenler var, hiçbir sorun olmaz ucuza getirirsin diyenler de var. Sizce yurt içi mi yurt dışı mı?
Evet macbooklara IMEI atmassanız sim kart takıp kullanamazsınız.

Bir MacBook almak istiyorum ama yurt dışı mı yurt içi mi alsam karar veremedim, bazı yerlerde IMEI kayıtı gerekir ve kayıt ücreti 40k diyenler var, hiçbir sorun olmaz ucuza getirirsin diyenler de var. Sizce yurt içi mi yurt dışı mı?

Mac'e SIM kartı mı takacaksın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı