Yurt dışından parça getirme

Arda.G12

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Kendime toplama bir bilgisayar alacağım. Bilgisayar bileşenleri yurt dışında daha ucuz olduğu için oradan almak istiyorum. Ürünleri Almanya'ya uçtuğum zaman uçak ile kendim getireceğim. Sorum şu kendim uçak ile getirince havaalanında herhangibi bir sorun yaşar mıyım (gümrük vs.) herhangibi bir ücret ödemek zorunda kalır mıyım? Cevaplarsanız sevinirim.
Not = her üründen 1 adet getireceğim.

ürünler.
1X işlemci.
1X anakart.
1X RAM.
1X ekran kartı.
1X soğutucu.
1X PSU.
1X SSD.
1X monitör.
1X PS5 ve kol.
1X G29 direksiyon seti.

Not= bu ürünler değişiklilik gösterebilir.

Sizin sorunuz sistem toplama ile ilgili değil de gümrük mevzuatı ile ilgili bir soru. Bunun için mevzuatı iyi incelemek gerekir. Bazı şeyler, "Yolcunun beraberinde getirdiği eşya" olarak nitelendirilebiliyor ama bunların ayrıntıları, kısıtlamaları gibi durumları var.
Şöyle bir sayfa buldum işinize yarayabilir.

Hocam bütün parçalara laf edebilirler fakat ben Kanada'dan dönen arkadaşıma zamanında GTX 970 aldırmıştım ve sorunsuz bir şekilde getirmişti aynı şekilde bir başka arkadaşım ise Almanya'dan dönerken orada laptop almıştı ve onu sorunsuz bir şekilde 'çantasında' geri getirmişti. Ürün kutulu olduğunda gümrük vergisi ödüyorsun sanırım(sanırım diyorum çünkü tam bilmiyorum)

Merhabalar. Kendime toplama bir bilgisayar alacağım. Bilgisayar bileşenleri yurt dışında daha ucuz olduğu için oradan almak istiyorum. Ürünleri Almanya'ya uçtuğum zaman uçak ile kendim getireceğim. Sorum şu kendim uçak ile getirince havaalanında herhangi bir bir sorun yaşar mıyım (gümrük vs.) herhangi bir bir ücret ödemek zorunda kalır mıyım? Cevaplarsanız sevinirim.
Not = her üründen 1 adet getireceğim.

ürünler.
1X işlemci.
1X anakart.
1X RAM.
1X ekran kartı.
1X soğutucu.
1X PSU.
1X SSD.
1X monitör.
1X PS5 ve kol.
1X G29 direksiyon seti.

Not= bu ürünler değişiklilik gösterebilir.

Kardeş utanma Kasa'da getittir bari.

Amazon ya da Newegg kullanırsanız gümrük mevzuatlarını kendileri hallediyorlar ve çıkacak gümrük ücretini size alışveriş esnasında yansıtıyorlar.

Kendiniz getirecekseniz pek emin olmamakla birlikte bu kadar fazla ürün için sorun çıkartabilirler.
Tek bavulda bu kadar çok ürüne sorun çıkarabilirler evet ama. Muhtemelen biz 5 kişi gidicez. 5 kişi demek 10 bavul demek 10 bavul bunları yerleştirsem. İşte 1 tanesine ram diğerine işlemci gibi. Yine sorun çıkarmı?

Tek bavulda bu kadar çok ürüne sorun çıkarabilirler evet ama. Muhtemelen biz 5 kişi gidicez. 5 kişi demek 10 bavul demek 10 bavul bunları yerleştirsem. İşte 1 tanesine RAM diğerine işlemci gibi. Yine sorun çıkar mı?

Beşinizin de birlikte gidip geldiğini fark ettikleri zaman yine sorun çıkartabilirler. Emin değilim tabii bilen birileri yeşillendirirse güzel olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı