Yurt dışından PS5 almak

Peki bu tax free olayı nasıl işliyor? Ürünü aldığımız yerdeki kasadan tax free yapmalarını mı istiyoruz ürünü?
Bildiğim kadarıyla ürünü aldığınız mağazadan bir form rica ediyorsunuz. (her mağazada olmayabilir) O formu da gümrükte takılma olursa tax free bölümüne formu verip iadenizi alıyorsunuz.

Peki bu tax free olayı nasıl işliyor? Ürünü aldığımız yerdeki kasadan tax free yapmalarını mı istiyoruz ürünü?
Aldığınız mağazadan (her mağazada olmaz, genelde mağazaların girişlerinde camda veya kapıda Global Blue veya Tax Free gibi stickerlar olur.) vergi iadesi alabilmek için form istiyosunuz onlarda size bi kağıt veriyor. Sonra havaalanında gümrüğe gidip iadenizi alıyorsunuz.

Aldığınız mağazadan (her mağazada olmaz, genelde mağazaların girişlerinde camda veya kapıda Global Blue veya Tax Free gibi stickerlar olur.) vergi iadesi alabilmek için form istiyosunuz onlarda size bi kağıt veriyor. Sonra havaalanında gümrüğe gidip iadenizi alıyorsunuz.

Hava yolu ile gitmeyeceğim, otobüs ile olacak yolculuk. Ama büyük ihtimal hemen hemen aynıdır diye tahmin ediyorum.

Almanya'dan direkt kutusuyla getirdim kimse bir şey demedi, diyemezde. Sonuçta 1 tane almışım. Valize bile koymadım elimde getirdim.

Makedonya’dan 19 bin civarına aldım, umarım çalışır. 😅

Bende ay sonu aynı şekilde otobüsle Gürcistan'dan almayı düşünüyorum. Tax Free vs. islerini nasıl yaptınız bilgi verebilir misiniz?
Daha dönmeme 6 gün civarı var, dönünce yazarım.

Bende ay sonu aynı şekilde otobüsle Gürcistan'dan almayı düşünüyorum. Tax Free vs. islerini nasıl yaptınız bilgi verebilir misiniz?

Tax Free yapmadım, ama sınırdan rahatlıkla geçirdim. Ya öğrenci olduğum için ya da otobüste 45 kişi olduğumuz için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı