Yurt dışından PS5 almak

Hocam bende 2017 Aralık ayında yurtdışından telefon getirtmiştim. Tabi ki bir sorun olmamıştı. Fakat günümüz şartları bayağı değiştir üstte bir arkadaş yazdı o yazınca biraz şüpheye düştüm.

Hocam 1 tane olsa bile mi soruluyor/kayıt altına alınıyor? Bunu bilmiyordum. Araştırayım. Teşekkürler.
Ne cihaz varsa yanında hepsini, kayıt ediyolar. Bir de iş güzar memura denk gelirseniz sıkıntı. Tamamen şansa kalmış. Bende yurt dışından ses kartı getirtmek istedim arkadaşıma. Türkiyeden giderken bütün cihazlarını kayıt altına aldıkları için deönüşte ses kartına vergi ödemek gerekiyordu. Yaptığım hesaplamayla burdan alsam pek bişey değişmeyeceği için vazgeçtim bu sevdadan. Bavul ticareti çok yapılıyo diye iyice sıkılaştırdılar. Risk almayı seviyorsanız şansınızı deneyin isterseniz.

Ne cihaz varsa yanında hepsini, kayıt ediyorlar. Bir de iş güzar memura denk gelirseniz sıkıntı. Tamamen şansa kalmış. Bende yurt dışından ses kartı getirtmek istedim arkadaşıma. Türkiye'den giderken bütün cihazlarını kayıt altına aldıkları için deönüşte ses kartına vergi ödemek gerekiyordu. Yaptığım hesaplamayla buradan alsam pek bir şey değişmeyeceği için vazgeçtim bu sevdadan. Bavul ticareti çok yapılıyor diye iyice sıkılaştırdılar. Risk almayı seviyorsanız şansınızı deneyin isterseniz.

Hocam inanılmaz bir bilgi verdiniz. Çok teşekkür ederim ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar PS5'in TR fiyatı sızmış. Size sorum, ben yurt dışından PS5 alıp getirsem bir akrabam aracılığıyla ve o da PS5'i kutudan çıkartıp kendi ürünüymüş gibi gösterip getirebilir mi? Gümrük vergisi alınmaz değil mi?

Eki Görüntüle 612477
konu ile alakalı zerre bilgisi olmayan insanların yorumlarını görünce bir açıklama yapmak durumundayım. Şayet konsolu size akrabanız kargolamayacaksa yani size elden teslim edip beraberinde getirecekse herhangi bir vergi ödenmez. Çünkü yabancı kanunlarda bu geçersizdir. ayrıca elektronik amaç taşısa da konsollar yurt dışında oyuncaktan öte görünmez. Velhasıl 1 taneden fazla olmamak kaydıyla getirmesinde hiçbir sakınca yoktur.

konu ile alakalı zerre bilgisi olmayan insanların yorumlarını görünce bir açıklama yapmak durumundayım. Şayet konsolu size akrabanız kargolamayacaksa yani size elden teslim edip beraberinde getirecekse herhangi bir vergi ödenmez. Çünkü yabancı kanunlarda bu geçersizdir. ayrıca elektronik amaç taşısa da konsollar yurt dışında oyuncaktan öte görünmez. Velhasıl 1 taneden fazla olmamak kaydıyla getirmesinde hiçbir sakınca yoktur.
Umarım bu dediğiniz gerçektir, sevindim. Yinede soruşturacağım biraz, inşallah dediğiniz gibidir.

Ciddi bir bilgi kirliliği olmuş. Sim kartı olmayan bir cihazı neden kayıt ettirmen gerekiyor anlamadım. Bavulunun içine atıyorsun PS5'ini getiriyorsun Türkiye'ye ne vergisi ne gümrüğü vs. uğramıyorsun hiçbiriyle. Kaç tane şey getirdi arkadaşlarım bu şekilde. Sadece 1 tane getirebilirsin. 1'den fazlayı tespit ederlerse sıkıntı olur. Lütfen hiçbir bilgisi olmayan insanlar bir şeyler biliyor gibi yapmasınlar.

Ciddi bir bilgi kirliliği olmuş. Sim kartı olmayan bir cihazı neden kayıt ettirmen gerekiyor anlamadım. Bavulunun içine atıyorsun PS5'ini getiriyorsun Türkiye'ye ne vergisi ne gümrüğü vs. uğramıyorsun hiçbiriyle. Kaç tane şey getirdi arkadaşlarım bu şekilde. Sadece 1 tane getirebilirsin. 1'den fazlayı tespit ederlerse sıkıntı olur. Lütfen hiçbir bilgisi olmayan insanlar bir şeyler biliyor gibi yapmasınlar.
Hocam üstte arkadaşların yazdığı gibi elektronik aletleri kayıt ettirme gibi birşey yokmu yani? Dönüşte de eğer o yanında yoksa hesap sormuyolar diyorsunuz yani? Aslında bu da mantıklı yani PS5'in neyini kayıt ettireceksinki? Çok teşekkür ederim keşke bilgisi olmayanlar yazmasa.

Hocam üstte arkadaşların yazdığı gibi elektronik aletleri kayıt ettirme gibi bir şey yok mu yani? Dönüşte de eğer o yanında yoksa hesap sormuyolar diyorsunuz yani? Aslında bu da mantıklı yani PS5'in neyini kayıt ettireceksinki? Çok teşekkür ederim keşke bilgisi olmayanlar yazmasa.

Bavulunun içini sadece X-ray'de görüyorlar. X-ray'de de sadece metal ve zararlı eşya var mı diye kontrol ederler. Ardından gümrük muhafaza memurları bavulunun içine ekrandan bakarlar. Zaten kutusuz getirmek zorundasın. Eğer kutulu getirirsen vergisiyle ödersin. Kutusuz bir şekilde bavulunun içine koydun diyelim. Adam fark etti diyelim (hiçbir zaman dikkat etmiyorlar) faturasını gösterirsin ve sorun olmadan devam edersin. Tek sıkıntı kıl bir muhafaza memuruna denk gelirsen döneceğin tarihe kadar sorar ve seni orada düşürmek için elinden geleni yapar. Dikkat etmen gereken nokta orası. Zaten fark etseler bile ne diyecekler. Belki sen o PS5'i Türkiye'den aldın nereden bilecekler ki? Bunun hesabını yapamazlar. Yılda milyonlarca kişi uçuyor neye göre döndüğünde olmazsa sıkıntı yaşarsın bu nasıl bir kafa.
Ve hiç riske gerek yok yine de çok riskli diyorsanız. Havalimanlarında "duty Free" bölümleri oluyor. Eğer büyük bir havalimanına giderseniz elektronik bölümünde PS5'i görebilirsiniz. Oradan alırsanız hiçbir sıkıntı yaşamadan ülkenize sokabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı