Çözüldü Yurt dışından sipariş nasıl verilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hxrea

Centipat
Daha fazla  
Yurt dışından ilk defa sipariş vereceğim bunu nasıl yapabilirim? Yaptığımda kargo gümrüğe gelecek ancak gümrükte benden para alacaklar mı ya nasıl olacak bilmiyorum. Bilgisi olan her detayı ile bilgilendirebilir mi?

Çözüm
Verdiğiniz ürün için ödemeniz gereken tüm tutar sipariş özetinde yazar kargo dahil. Azerbaycan için aylık 300 Dolar sınır mevcut. 1 ay içinde vermiş olduğunuz sipariş 300 Dolar tutarından düşükse toplamda gümrük kontrokü sonrası ek vergi ödemesi istenmiyor. Gümrükte yurt dışı kargosundan teslim alınan ürünü yurt içi kargo şirketine ulaştırıyorlar, o da kapınıza kadar geliyor. Ülke içindeki kargo teslimatının ücreti ekstra talep edilebilir, o gümrükten ve vergiden bağımsız.
Sipariş vermeyi biliyorum adres falan giriyoruz da ancak kargo meselesini nasıl halledeceğiz?
Sizin halletmeniz gereken bir şey yok diye biliyorum zaten istediğiniz ürün azerbeyzan gümrüğünde yasaklı değilse gelir. Bir endişeniz varsa ödeme ekranında vergi nin yanındaki soru işaretine tıkla orda en üstte azerbeycan gümrüğü olur ona tıkla görselde bende türk gümrüğü var.
Yani kısacası senin bir şey halletmene gerek yok onlar ürünü kargoluyor gümrükten genelde geçiyor yasaklı değilse sonra kargo şirketiyle kapına geliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250605_091713.jpg
    Screenshot_20250605_091713.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 16
Sizin halletmeniz gereken bir şey yok diye biliyorum zaten istediğiniz ürün azerbeyzan gümrüğünde yasaklı değilse gelir. Bir endişeniz varsa ödeme ekranında vergi nin yanındaki soru işaretine tıkla orda en üstte azerbeycan gümrüğü olur ona tıkla görselde bende türk gümrüğü var.
Yani kısacası senin bir şey halletmene gerek yok onlar ürünü kargoluyor gümrükten genelde geçiyor yasaklı değilse sonra kargo şirketiyle kapına geliyor.
Göremedim.

Verdiğiniz ürün için ödemeniz gereken tüm tutar sipariş özetinde yazar kargo dahil. Azerbaycan için aylık 300 Dolar sınır mevcut. 1 ay içinde vermiş olduğunuz sipariş 300 Dolar tutarından düşükse toplamda gümrük kontrokü sonrası ek vergi ödemesi istenmiyor. Gümrükte yurt dışı kargosundan teslim alınan ürünü yurt içi kargo şirketine ulaştırıyorlar, o da kapınıza kadar geliyor. Ülke içindeki kargo teslimatının ücreti ekstra talep edilebilir, o gümrükten ve vergiden bağımsız.

Son düzenleme:
Çözüm
Verdiğiniz ürün için ödemeniz gereken tüm tutar sipariş özetinde yazar kargo dahil. Azerbaycan için aylık 300 euro sınır mevcut. 1 ay içinde vermiş olduğunuz sipariş 300 euro tutarından düşükse toplamda gümrük kontrokü sonrası ek vergi ödemesi istenmiyor. Gümrükte yurt dışı kargosundan teslim alınan ürünü Yurtiçi Kargo şirketine ulaştırıyorlar, o da kapınıza kadar geliyor. Ülke içindeki kargo teslimatının ücreti ekstra talep edilebilir, o gümrükten ve vergiden bağımsız.

Gerçekten çok teşekkür ederim Mustafa hocam sağ olun. AliExpress üzerinden bu üç ürünü almayı düşünüyorum ve toplam 558,92 manat ediyor. Düz 560 manat kaç euro yazdım 288,66 euro ediyormuş. 300 Euro'dan az olduğu için gümrük vergisi alınmaz değil mi?

1749159752576.png

@Mustafa.Kaan Bu arada ben ödemeyi kapıda yapsam oluyor mu öyle? internet üzerinden yapmayı sevmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı