Çözüldü Yurt dışından sipariş nasıl verilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hxrea

Centipat
Daha fazla  
Yurt dışından ilk defa sipariş vereceğim bunu nasıl yapabilirim? Yaptığımda kargo gümrüğe gelecek ancak gümrükte benden para alacaklar mı ya nasıl olacak bilmiyorum. Bilgisi olan her detayı ile bilgilendirebilir mi?

Çözüm
Verdiğiniz ürün için ödemeniz gereken tüm tutar sipariş özetinde yazar kargo dahil. Azerbaycan için aylık 300 Dolar sınır mevcut. 1 ay içinde vermiş olduğunuz sipariş 300 Dolar tutarından düşükse toplamda gümrük kontrokü sonrası ek vergi ödemesi istenmiyor. Gümrükte yurt dışı kargosundan teslim alınan ürünü yurt içi kargo şirketine ulaştırıyorlar, o da kapınıza kadar geliyor. Ülke içindeki kargo teslimatının ücreti ekstra talep edilebilir, o gümrükten ve vergiden bağımsız.
Bir aralar biraz araştırmıştım yurt dışından ürün almak için
Aliexpressten ürün istettim. Ürün gümrük vergisini sipariş verirken ödüyorsun ondan dolayı kapına gelince senden ek bir ücret istenmez diye biliyorum. Önceden o sistem varmış diye biliyorum ancak artık gümrük vergisi yansıyor zaten.Ben aliexpressten ürün istetmiştim gümrük vergisi önceden kesilmiş pttde kapıma getirmişti ve herhan bir ücret ödemedim.
Gümrük bilgisi ise şu:
500lük ürün istettin senden 480 falan vergi kesiyor kapıda birşey ödemiyorsun
Gümrük limiti de düşürdü artık 30 dolar diye biliyorum.
Ben istettiğimde 100 dolardan fazla birşeydi 140 dolar falandı.

Yurtdışından ürün istersen mağazalara da dikkat et bazı görseller yanıltıcı olabiliyor. Birde kargo süresi uzun sürüyor.

Temu'dan al direkt istediğin şeyi, vergiyi senden kesiyor
Temu çok yanıltıcı genelde ürün ile gelenin alakası olmuyor hocam.

Tabi çoğu yurtdışı sitesinde bu durum var bence en iyisi aliexpress her siparişim iyi geliyor şuana kadar bir sorun yaşamadım ama yine de satıcılara dikkat etmek lazım.

Aliexpressten ürün istettim. Ürün gümrük vergisini sipariş verirken ödüyorsun ondan dolayı kapına gelince senden ek bir ücret istenmez diye biliyorum. Önceden o sistem varmış diye biliyorum ancak artık gümrük vergisi yansıyor zaten.Ben aliexpressten ürün istetmiştim gümrük vergisi önceden kesilmiş pttde kapıma getirmişti ve herhan bir ücret ödemedim.
Gümrük bilgisi ise şu:

Yurtdışından ürün istersen mağazalara da dikkat et bazı görseller yanıltıcı olabiliyor. Birde kargo süresi uzun sürüyor.

Tabi çoğu yurtdışı sitesinde bu durum var bence en iyisi aliexpress her siparişim iyi geliyor şuana kadar bir sorun yaşamadım ama yine de satıcılara dikkat etmek lazım.
dostum açıkcası ben de temudan yaptığım siparişte hiç yanıltıcı bir şey gelmedi aksine ürünler iyi ve kaliteli geldi yorumlar ürün açıklaması iyi incelenince bence sorun yaşamaz kimse

Temu'dan al direkt istediğin şeyi, vergiyi senden kesiyor
Temu'dan çok şikayet var. Sipariş ettiğin ürün ile gelen ürünün bir olmaması gibi.
Gümrük bilgisi ise şu:

Hocam, sipariş ettiğimiz ürün gümrüğe gitmiyor mu direkt? yani gümrüğe gidip parayı öderken oradan da alamıyor muyuz ürünü? bildiğim kadarıyla kapıya gelmiyor.

Kapıya gelir gümrükten geçtikten sonra gümrükte kontrol ardından ptt kargoyla sana ulaşıyor.

Misal 12 günde kapıma gelmiş örnek

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250605_012841_com.gspace.android.jpg
    Screenshot_20250605_012841_com.gspace.android.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Kapıya gelir gümrükten geçtikten sonra gümrükte kontrol ardından ptt kargoyla sana ulaşıyor.

Misal 12 günde kapıma gelmiş örnek
Azerbaycan'da yaşıyorum ben. Açıkçası bu işlerden anlamıyorum nasıl yapabilirim? yani siteden siparişi verdik diyelim, kargoyu nasıl ayarlayacağız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı