Yurt dışından Xbox Series X getirtmek

Boran Hamarat

Kilopat
Katılım
18 Ocak 2017
Mesajlar
75
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Malum Xbox series X tanıtıldı falan benim PC de işimi görüyor ama eskidi. Yeni oyunları falan çok kaldırmıyor yeni PC almak desen çok yüksek meblağlar. Series X almayı düşünüyordum. Burada uygun fiyattan çıkar diye çıkmadan önce eklenen vergiler ile TL'nin değer kaybetmesiyle fiyatı da 8300 TL'yi buldu. Polonya'da yaşayan kuzenim var, ona getirtirebilir miyim? Arkadaşlarım açılmaz kitlenir falan diyorlar, size de danışayım dedim?
 
Son düzenleme:
Günübirlik Bulgaristan'a gidip 3 adete kadar alabilirsiniz. Eğer sorar ise gümrukteki kişi, biri benim diğeri babamın diğerini de kardeşime aldım diyebilirsiniz. Lakin siz gene de 2 taneden fazla almamaya çalışın.
 
Kutuyu açarsan vergi vermiyorsun diye hatırlıyorum ama siz bana güvenmeyin bilen biri çıkar şimdi :)

Evet kuzeni kendi kişisel eşyası gibi getirirse vergi ödemez. Kutusunu da atmak zorunda fakat. Bu arada o parayla çok güzel RTX 2060 sistem toplanabilir. Bir düşünün isterseniz.
 
Ben Romanya'dayken black friday indirimine denk gelmiştim, ve üçte ikisi fiyatına Logitech G29 almıştım. Havaalanında adam, "Kutuyu açabilir miyim?" dedi ve güvenlik bandını söküp kutuya baktı. Hiçbir olumsuzluk olmadan da getirdim. Siz yine kutuyu açın bence.
 
Evet kuzeni kendi kişisel eşyası gibi getirirse vergi ödemez. Kutusunu da atmak zorunda fakat. Bu arada o parayla çok güzel RTX 2060 sistem toplanabilir. Bir düşünün isterseniz.
Polonya’dan alıyor hocam yani en fazla 4500 ₺ tutar. 4500 ₺’ye 1660 Super sistemi bile zor toplar.
Boş kutuyu da kargolayabilir mi?
Hayır. Kimse kutu boş mu dolu mu bakmaz vergiyi yapıştırır. İlerleyen dönemlerde kendisi başka seferde getirir kutuyu.
ürünü kutusundan çıkarsın kabloları ve belgeleri ile getirsin. Biri bir şey derse kendi ürünü olduğunu sıkılmamak için getirdiğini söylesin. Bu durumda yasal olarak vergi alamazlar. Kutuyu çıkarmasının sebebi hem riskli olması hemde çok büyük olması. Başka zaman kutuyu size boş bir şekilde getirebilir.
 

Geri
Yukarı