Yurt içi 13 Pro vs yurt dışı 15 Pro

Vallahi hocam bana kalsa da öyle de evde başkası da telefon değiştireceği için gel 2 tane yurt dışı alalım tek pasaporta kayıt ettirelim falan diye zorluyor o yüzden sosyale bu konuyu açtım.
Tek pasaporta 2 cihaz teknik olarak mümkün ancak riskli bir işlem. IMEI 1'e bir cihazın, IMEI 2'ye diğer cihazın IMEI girilmeli. Modellerin aynı olması gerektiği gibi model numaraları da aynı olmalı.

Fark edilmesi durumunda BTK'nın ceza kesme ve paranızın yanma ihtimali var.

Tek pasaporta nasıl iki cihaz kaydedeceksiniz? 2 yıl içinde tek cihaz kaydediliyor diye biliyorum. Ayrıca kayıt ücretlerine vereceğiniz parayla zaten neredeyse sıfır yurt içi telefon alıyorsunuz. Her iki cihaz için 60000 TL küsür para ödemeniz lazım. Artık yurt dışı cihaz almanın mantığı yok. Pasaport kayıt parasına yine 15 Pro alıp kullanırsınız. Bir cihazın süresi bittikten sonra diğerine geçersiniz. Zaten aktarım basit bir şekilde yapılıyor. Herhangi bir ayarda yapmanıza gerek kalmıyor. Kayıt parası vermeyin. 2 cihaz kullanın daha iyi.

Tek pasaporta 2 cihaz teknik olarak mümkün ancak riskli bir işlem. IMEI 1'e bir cihazın, IMEI 2'ye diğer cihazın IMEI girilmeli. Modellerin aynı olması gerektiği gibi model numaraları da aynı olmalı.

Fark edilmesi durumunda BTK'nın ceza kesme ve paranızın yanma ihtimali var.

Evet hocam aslında her koşulu sağlıyan 2 cihaz bulduk. Fakat IMEI numaraları ilk 2 hanesi farklı biri 34, diğeri 35 ile başlıyor devam ediyor. Bizim bir arkadaş böyle sene başında kayıt ettirdi hala kapanmadı fakat onun ilk 2 hanesi aynıydı. Şimdi biz Çin gibi bir cihazı getirirsek ikisi de çift SIM olduğu için BTK daha zor anlar diye düşünüyorum.

Tek pasaporta nasıl iki cihaz kaydedeceksiniz? 2 yıl içinde tek cihaz kaydediliyor diye biliyorum. Ayrıca kayıt ücretlerine vereceğiniz parayla zaten neredeyse sıfır yurt içi telefon alıyorsunuz. Her iki cihaz için 60000 TL küsur para ödemeniz lazım. Artık yurt dışı cihaz almanın mantığı yok. Pasaport kayıt parasına yine 15 Pro alıp kullanırsınız. Bir cihazın süresi bittikten sonra diğerine geçersiniz. Zaten aktarım basit bir şekilde yapılıyor. Herhangi bir ayarda yapmanıza gerek kalmıyor. Kayıt parası vermeyin. 2 cihaz kullanın daha iyi.

Hocam olay şöyle 2 cihazın bir IMEI'sini giriyorsun cihaz başı 15k ya kayıt ediliyor fakat riskli bir işlem.

Evet hocam aslında her koşulu sağlıyan 2 cihaz bulduk. Fakat IMEI numaraları ilk 2 hanesi farklı biri 34, diğeri 35 ile başlıyor devam ediyor. Bizim bir arkadaş böyle sene başında kayıt ettirdi hala kapanmadı fakat onun ilk 2 hanesi aynıydı. Şimdi biz Çin gibi bir cihazı getirirsek ikisi de çift SIM olduğu için BTK daha zor anlar diye düşünüyorum.

Hocam olay şöyle 2 cihazın bir IMEI'sini giriyorsun cihaz başı 15k ya kayıt ediliyor fakat riskli bir işlem.
Anladım. 15000 TL az para değil. Ben sizin yerinizde olsaydım sıkıntı çıktıktan sonra keşke 15000 fazla verseydim derdim. Her iki cihazda kapanıp bir de üstüne ceza alırsanız ki ben BTK’nın bunu rahatlıkla anlayabileceğini düşünüyorum, daha fazla zarara girersiniz. Sonuçta tek telefonda iki imei var ama sinyaller farklı yerlerden geliyor. Ben fazla riskli olduğu düşünüyorum. Şu an devlete para lazım olduğu için bilerek müdahale etmediklerini bile düşünebilirim. Sonuçta bunu ne kadar çok insan yaparsa o kadar ceza verip daha fazla para alacaklar. İmei kayıtları 20000 TL olduğu zaman sadece 1 gün süre vardı. O gün içinde 6000 TL’ye kayıt ettiren ettirdi ettiremeyenin 20000 bile ödemesi gerekiyordu. Ben bu tür şeylerin para kazanmak için bilerek yapildigini düşünüyorum. Mağdur olma ihtimalini bence göze almayın.

Yurt dışıyla uğraşırım derseniz alın. Ben kapanıp durmasından bıkardım bir süre sonra. Duyumlarıma göre en iyi iPhone serisi 13 diyorlar. Hem de yurt içi ama siz bilirsiniz. Pili biraz düşükmüş.

Evet hocam ama dediğim gibi tek pasaporta 2 telefon yapılıyorsa düşünebilirim. Ama ileride satarken adama 1. SIM açık 2. kapalı deyince alacak mı ki?

Hocam satacağınız tarihi ayarlarsınız o sıkıntı değil de bu BTK kandırma muhabbetine girmek bilemedim doğrusu. 30K 15 Pro, 15K kayıt 45K'ye gelecek ortalama sizin hesaba göre anlıyorum iyi duruyor. Kabaca 25K net kâr var. BTK uyanırsa bu sisteme iyi ceza yazar.

Hocam satacağınız tarihi ayarlarsınız o sıkıntı değil de bu BTK kandırma muhabbetine girmek bilemedim doğrusu. 30k 15 Pro, 15k kayıt 45K'ye gelecek ortalama sizin hesaba göre anlıyorum iyi duruyor. Kabaca 25k net kâr var. BTK uyanırsa bu sisteme iyi ceza yazar.

Hocam, 2. el telefonlara taksit yapılıyor mu? Olmazsa bir telefoncudan gidip 13 Pro alacağım da. 25-27k önden versem, kalanını 12 bin lira falan taksit yaparlar mı?

Hocam satacağınız tarihi ayarlarsınız o sıkıntı değil de bu BTK kandırma muhabbetine girmek bilemedim doğrusu. 30k 15 Pro, 15k kayıt 45K'ye gelecek ortalama sizin hesaba göre anlıyorum iyi duruyor. Kabaca 25k net kâr var. BTK uyanırsa bu sisteme iyi ceza yazar.

Hocam 15 pm düşünüyoruz 42 bin lira iyi mi? Sinirlendim gerekirse de 30k veririz ileride zaten 10k ucuza denk geliyor TR'den. Yani her türlü değer.

Çok para ya. O paraya git son model Samsung S23 al mis gibi.
Apple ekosistemim var.

Hocam, 2. el telefonlara taksit yapılıyor mu? Olmazsa bir telefoncudan gidip 13 Pro alacağım da. 25-27k önden versem, kalanını 12 bin lira falan taksit yaparlar mı?
Sanmıyorum hocam.
Hocam 15 pm düşünüyoruz 42 bin lira iyi mi? Sinirlendim gerekirse de 30k veririz ileride zaten 10k ucuza denk geliyor TR'den. Yani her türlü değer.
256GB içinse bir tık fazla düz 40’a düşürseniz daha iyi olur. Kayıt ettirmenin şöyle de iyi yanı var. Kaydı yaptın 3 takvim yılı geçti bu sefer her kişinin üstüne olan hatlara da açıldığı için TR cihazından farksız hale geliyor. O zamanın TR cihazları kaç paraysa telefonun kozmetik durumuna göre aynı parayı isteyip satacaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı