Yurtdisindan bilgisayar alimi

eibec

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar

Ekim sonu is gezisi icin yurtdisina gidecegim. Daha once bir pc toplattim burada ama seyahatim iptal oldugu almak nasip olmadi. Gitmisken sizce yurtdisindan almali miyim?

Fiyat farklarini inceledim biraz ama sanki cok fark yok gibi Turkiye fiyatlari ile. Bestbuy ve newegg sitelerinden buradaki islemci fiyatlarini karsilastirdim. Arti aldigim parcalar Turkiye'de garanti kapsaminda olur mu? Yada sadece bazi markalara mi yonelmeliyim garanti kapsaminda kalabilmem icin?

Simdiden tesekkurler

Uluslararası garanti hizmeti sunan firmalar var. Corsair ve EVGA mesela.
  • EVGA ekran kartı,
  • EVGA anakart,
  • Corsair RAM,
  • Corsair SSD,
  • Corsair kasa,
  • Corsair PSU,
  • Corsair sıvı soğutma.
İşlemci ve HDD'yi türkiyeden garantili alırsın. Yurtdışından alacağın parçalar her halükarda daha hesaplı olur.

Oyun icin skylake i5 yeterli olur mu? 4k cozunurlukte oyun icin hangi kart onerirsiniz? Ornegin evga titan x fiyati Turkiye fiyatindan bayagi uygun ama ayni performansi baska bir karttan alabilir miyim? Titan x abarti mi olur?

Oyun için i5 6600K yeterli olur. Ekran kartına gelirsek; Titan X almanın hiçbir mantığı yok. 300 dolar daha uygun fiyata GTX 980Ti var ve Titan X ile neredeyse aynı performansta.
4k oyun için GTX 980Ti alabilir yada GTX 970 SLI yapabilirsin. Benim önerim EVGA GTX 980Ti Kingpin>Classified>FTW olacaktır. Bütçenin yettiğini alırsın.

Şu video ekran kartı ile ilgili bütün sorularının yanıtlarını içeriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tesekkurler. Videonun sonlarina dogru 4k icin asil onerecegi ekran kartinin 980 sli olacagini soyluyor. Sizce simdilik bir 980 alip daha sonra sli mi yapmaliyim? Eger oyle ise hangisi alinmali?

Birde vaktiniz oldugunda sli icin ve skylake icin bir sistem hazirlarsaniz cok memnun olurum.

GTX 980 SLI daha masraflı olur. Hemde SLI konfigürasyonları için X99 sistem toplamak daha avantajlı. Haswell ve Skylake'de 16 PCI veri yolu ile kısıtlıyız. Sizin için en doğru kadar tek bir güçlü kart alıp, ileride isteğe bağlı olarak ikincisini eklemek olur. Yinede SLI yapmak istiyorsanız toplayacağım bu sisteme 2 adet EVGA GTX 980 Classified-FTW ekleyebilirsiniz.

Hocam bütçe belirtmemişsin. Bütçene bağlı olarak kasayı keyfine göre daha üst bir model seçebilirsin. Toplarken, bahsettiğim gibi uluslararası garanti veren firmaların ürünlerini seçmeye özen gösterdim. EVGA anakart ve Corsair soğutucu stoklarda olmadığı için 2 adet alternatif seçtim. Anakartı EVGA Z170 Classified ve soğutucuyu Corsair H100i-110i alabilirsin.

Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

959,99 TL
959,99 TL

ASUS Z170 PRO GAMING Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.) USB3.1 Anakart

684,67 TL
684,67 TL

Evga GTX980 Ti Classfied ACX 2.0+ GDDR5 6GB 384 Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

3.510,30 TL
3.510,30 TL

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

829,58 TL
829,58 TL

COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

195,62 TL
195,62 TL

Corsair 120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (535MB Okuma / 440MB Yazma)

273,51 TL
233,77 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

215,54 TL
210,11 TL

CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

782,48 TL
Ara Toplam6.276,71 TL
KDV1.129,81 TL
Tutar7.406,52 TL
[TBODY] [/TBODY]

Bende düşünüyorum. Ama param yanacak diye korkmuyorum değil. Türkiyede 700 TL olan ekran kartı orada 500 TL.

Bu yazilanlardan sadece yanima almakta zorlanmayacagim urunleri alsam daha iyi sanirim. Kasayi tasimam zor olur. Islemciler Turkiye ile neredeyse ayni fiyatta ama ekran kartlarinda cok fark var. Aslinda o yuzden belkide titan x bana daha cazip geldi. 999 usd + tax ( %6-8 ) olarak belirtilmis newegg sitesinde. 650 usd civarida 980 ti. Birde sizin bilgisayariniz gibi kablolama ve kurulumu kime yaptirabilirim Turkiyede?

Ekran kartı olarak Titan X tavsiye etmediğimi bir kez daha belirteyim. Daha fazla para verip referans tasarım bir kart almaya değmez. EVGA Classified yada FTW ile Titan X performansını 350 dolar daha az bir fiyata alabilirsiniz.

Ben kasamı modlarken gerekli kablo ve ışıklandırmaları linkini vereceğim siteden aldım. Sistemi topladıktan sonra nasıl bir modifikasyon yapmak istediğinize dair fikirlerinizi netleştirip beni etiketleyin. Hala burada yazıyor olursam elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı