Yurtdışından iPhone Alma

rootsh

Kilopat
Katılım
13 Haziran 2014
Mesajlar
361
Selam arkadaşlar. Bildiğiniz üzere iPhone 6'nın çıkmasıyla 5s ve 5c fiyatları aşırı düşüş yaşadı. Hatta 5c şuan amerikada ücretsiz. Sadece operatör firmayla 2 yıllık hatlarını kullanma sözleşmesi imzalamanız halinde ücretsiz veriliyor. Türkiyede bu yok ee tabikide paragöz türk firmalarına bir telefon için 2 bin lira yedirecek göz yok bende.

Şimdi arkadaşlar ben Apple'ın kendi sitesinden sipariş versem 99 dolar'a 5s var şu anda. Muhtemelen gümrükte takılıcak biliyorum. Gümrükte takılırsa kaç para ödersem alabilirim telefonumu? Bunun cevabını istiyorum yanıtlayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkeye gelse bile senin kontrat yapacağın firmalar Türkiye'de olmayacağından çalıştıramazsın. Her ay o firmalara para ödüyorsun ayrıca.
 
iPhone'u Amerika'da telefon operetorü ile aldığında beleşe geliyor. Ama Amerikadaki telefon operotorleri Türkiyede işlemediğinden o telefonu ancak iPod gibi hatsız kullanabilirsin. (Yanlış hatırlamıyorsam aktive etmek için telefonun sim kartının çalışması gerekiyor. Yani aktive bile edemeyebilirsin)
 
Kırdırırsan her türlü kullanabiliyorsun. Recep bey Türkiyede neden iPhone 2 bin lira size anlatayım. Şimdi Amerikada iPhone 5s 99 dolar. Sim kilidi olmayan versiyonu 450 dolar.Şimdi atıyorum teknosa 450 dolardan getirse telefonları burdaki fiyatı 900 lira küsür. Tabi bunun gümrügü getirme maliyeti taşıması felan filan desen oda rahat bir 300 lira ettimi sana 1200 lira. Tabi teknosanında kâr yapması lazım oda koyuyor üstüne bir 500 lira etti sana 1700 lira. KDV'si ÖTV'si felan filan vergilerle birlikte etti sana 1800.

Türkiye'de AT&T olacaktı şimdi bakın o zaman görürdünüz iPhone 5s'i nasıl 600 liraya alıyorduk. Tamamen operatör meselesi keşke ülkemizdede olsaydı AT&T Verizon gibi firmalarda bizde kaliteli ve ucuz telefonlar alabilseydik.

iPhone'u Amerika'da telefon operetorü ile aldığında beleşe geliyor. Ama Amerikadaki telefon operotorleri Türkiyede işlemediğinden o telefonu ancak iPod gibi hatsız kullanabilirsin. (Yanlış hatırlamıyorsam aktive etmek için telefonun sim kartının çalışması gerekiyor. Yani aktive bile edemeyebilirsin)
Dostum ayda 15 dolar ödüyorsun hat parası olarak iPhone bedavaya geliyor. Türkiyede zaten 40-50 lira fatura ücreti geliyor bide üstüne tarifeye ek 20-30 TL'ye telefon veriyorlar etti sana 80-90 lira şimdi söyle bakalım ayda 30 lira(15 doları çevirirsek) mı daha iyidir. Türkiyenin kazıkçı operatörlerinden 80-90 liraya almak mı iyidir?
 
Amerika da satılan ıphone 5s ler sim kitli eğer ıphone 99$dolara satılıyorsa sana hat üzerinden iyi bir para kitleyecekler. 99$ satılan ıphone sim kartı da takamasın sim telefona gomulu
 
99 Dolara telefonu alıp kaçarsan suç işliyorsun bu Turkcell, Vodfone ya da Avea'dan 100 TL ilk taksidi ödeyip sonra borçtan kaçmaya benziyor. 99 Dolara iPhone için 2 Yıllık kontrata her ay fatura ödemek üzere imza atıyorsun. Yani olayı tamamen yanlış anlamışsın. Öyle bir uyanıklık işlemiyor. Telefonu yurtdışından ucuza almak ayrı bir kavram, 99 dolar ayrı bir kavram. Dubai gibi yerlerde vergisiz uygun fiyata almak filan desen anlayacağım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı