Yurtdışından laptop getirtmek

Riski siz alıyorsunuz. Ben şahsen tercih etmezdim. Laptop'da herz olayını pek önemsemeyin derim, zaten ekran küçük.

Evet riski zannımca alma taraftarıyım ancak burada sorduğum sorulardan uzak çözüm önerilerinde bulunmuşsunuz. Devletimin güzel gümrük memurlarının şahsa ait; kişiden kişiye giden bir kargonun paketinde, kutusu açılmış sahibi belli bir laptop’u herhangi bir vergiden veya sıkıntıdan muaf tutup tutmayacak olması benim problemim. Böyle bir hakları var mı? Saygılar.

Evet riski zannımca alma taraftarıyım ancak burada sorduğum sorulardan uzak çözüm önerilerinde bulunmuşsunuz. Devletimin güzel gümrük memurlarının şahsa ait; kişiden kişiye giden bir kargonun paketinde, kutusu açılmış sahibi belli bir laptop’u herhangi bir vergiden veya sıkıntıdan muaf tutup tutmayacak olması benim problemim. Böyle bir hakları var mı? Saygılar.
Cihazın faturası buraya gelecek arkadaşınızın adına olacak bu faturayıda olurda sorarlar ise gösterir. Cihaz benim ben kullanıyorum diyecek. Bu şekilde bir sorun yaşamazsınız. Ücret talep edilmez. Ancak karşınızdaki memur sıkıntılı biri ise bir yolunu bulur bir şekilde sorun çıkarabilir.

Cihazın faturası buraya gelecek arkadaşınızın adına olacak bu faturayı da olurda sorarlar ise gösterir. Cihaz benim ben kullanıyorum diyecek. Bu şekilde bir sorun yaşamazsınız. Ücret talep edilmez. Ancak karşınızdaki memur sıkıntılı biri ise bir yolunu bulur bir şekilde sorun çıkarabilir.

Faturayı arkadaşım üzerine kesip sanki arkadaşımmış gibi onun evine sipariş verdikten sonra oda Türkiye’ye kargo yapan USPS tarzı şirketlere gidip benim adresime kargolayacak. Kargoda ürünün kutusunda olması risk veya sorun teşkil ediyor mu laptop’u yalın göndermesi daha mı iyi olur ve en ucuz kargo şirketi hangisidir?
Cihazın faturası buraya gelecek arkadaşınızın adına olacak bu faturayıda olurda sorarlar ise gösterir. Cihaz benim ben kullanıyorum diyecek. Bu şekilde bir sorun yaşamazsınız. Ücret talep edilmez. Ancak karşınızdaki memur sıkıntılı biri ise bir yolunu bulur bir şekilde sorun çıkarabilir.
Fatura cihazdan ayrı olarak Türkiye’ye benim adresime gelecek doğru mu anlıyorum ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı