Yurtdışından vergisiz ürün getirtmek

cjambo

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba ebay'den msata ssd ve wifi kart almayı düşünüyorum.biliyorsunuz ki yeni gümrük yasası ile 75€ üstünden vergi alınıyor.satın almak istediklerim 140 dolar tutuyor.bu ürünleri vergi ödemeden nasıl alabilirim ? Hatırlıyorum da recep baltaş vergi ödemeden yurtdışından üst düzey bir ekran kartı satın almıştı.
Ben bunu nasıl yapabilirim ?

Yardımlarınızı bekliyorum iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O eskiden mümkündü, satıcıya pakete 5 dolar yazmasını söylüyorduk. Gümrükte de vergi kesilmiyordu. Ekonomi bakanına göre biz sırf vergi ödememek için yurtdışı alışverişi yapıyormuşuz. Koyduğu yeni kanun ile herşeyden vergi kesilecek. Fakat düşündüğünüz gibi işlemiyor. 1 dolara kulaklık süngeri alıyorsun PTT 15 TL vermezsen vermem diyor. 1 dolarlık ürünün %20 vergisi + gümrük sunum ücreti + damga vergisi ile toplam 15 TL civarı bir vergi ödüyorsun 1 dolarlık olan ve Türkiye'de hiçbir yerde satılmayan ürün için. Yani %250 vergi kesiyorlar. 160 TL'ye 2 adet tıraş aleti aldım, 60TL vergi çıktı. Gümrük sunum ücreti 20 TL. Sanki gümrüğe altın tepside veya PowerPoint'te sunuyorlar. Gümrük sunum ücreti için yöneticiler 'gümrük memurunun şüphesini gidermek için sarfettiği emeğin karşılığı' diyorlar. Devlet zaten bu iş için maaş vermiyor mu? Nasıl bir sunum ki 20TL tutuyor? Cebrail'le mi indiriyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı