Yurtdışından OEM parça getitirme?

RuhsuzPinokyo

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2012
Mesajlar
262
Düşüncem şöyle arkadaşlar;

Vatan bilgisayar'dan iki yıl garanti GTX660 alacağıma, Evga GTX660 199$' a alsam acaba gümrüğe takılırmı?

Takılırsa ;
Gümrük vergisi, damga vergisi, katkı payı: 50 dolar
Konşimento ücreti: 150 lira
Ardiye ücreti: 120 lira mı?
(BU bilgiyi bir gümrükçü verdi).

Gümrüğe takılmadan hangi kartı sipariş verebilirim acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla $75 üstü takılıyor gümrüğe ama yıl başında, şükran günleri ve oranın bu tür bayramlarında satıcı ile iletişime geçip gift(hediye) damgası vurdurup geçirebiliyorsun. Normal zamanlarda ise gift etiketi şansa kalmış. Alacağın parçanın boyu küçük olması önemli bi faktör. SDD alıp küçük kutuda ve gene satıcı ile iletişime geçip faturanın $40 gibi bir miktarını dışına yapıştırmasını faturanın devamını ise kutunun içine zarfa bir hediye mektubu gibi koymasını istiyosun. Hemen hepside yapıyor. Bu tür yöntemler var. Kimi zaman $350 aldığın küçük ürünler bile takılmadan gelebiliyor birazda şans faktörü var anlayacağın.
 
Bana sorarsan çok zor. Çok değil daha dün yurt dışından gelen bir SSD gümrüğe takıldı. Yani bence garanti takılır ve yüzü astarını geçer. İkinci el de alabilirsin bence.

Katılıyorum. Eğer parçalarını alacağın bilgisayarı yılbaşına yakın ve ya onların onların bayram tarihine yakın zamana denk getirirsen bu senin için şans olur tabi ayrı ayrı sipariş vermeyi unutma.
 
O öneri geldi yalnız şöyle bir durum var;

Brezilya'daki arkadaşım Türkiye'ye geleceğini sanmam.
Almanya'daki arkadaşımada ulaşamıyorum.

Malesef Türkiye'den halletmem gerek.
 
2.elde Evga Evga GTX660 dengi bir kart bulamadım ama. Sadece GTX570 bulabildim.

Gift olayları zor gibi...Sekiz ay beklemekte istemem açıkçası. :)

8 ay mı? Amazonun "one day ship" olayı var aynı gün içerisinde gemiye veriliyor ve çok kısa sürede geliyor. 8 ay çok uzun bir süre bu biraz hurafe olmuş 2013 deyiz. :)

- - - Güncellendi - - -

PC parçalarının yanında devasa kalan CNC leri bile en fazla bir ayda getiriyorlar... :)
 
8 ay mı? Amazonun "one day ship" olayı var aynı gün içerisinde gemiye veriliyor ve çok kısa sürede geliyor. 8 ay çok uzun bir süre bu biraz hurafe olmuş 2013 deyiz. :)

- - - Güncellendi - - -

PC parçalarının yanında devasa kalan CNC leri bile en fazla bir ayda getiriyorlar... :)

Yanlış anlamışsınız şöyleki;
Yılbaşında gift olayını beklemem biraz saçma olacaktı.Yani siparişi sekiz ay sonra verecektim(ki o zamana kadar yeni seriler çıkar).
 
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı