Yurtdışından Parça Getirmek

ma3str0ng

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 14 gün sonra Almanya'dan Türkiye'ye döneceğim ve dönerken yanımda bilgisayar parçaları getirmek istiyorum.
Sizce gümrükte veya havalimanı güvenliğinde sorun yaşar mıyım? Getireceğim parçalar: Ekran kartı, Anakart, RAM, İşlemci.

Bir bilgisayar dizdiğiniz için vergi isteyebilir biraz fazla parça olduğundan dolayı bu parçaların bir kısıtlaması oluyor diye biliyorum biraz para ödemeniz gerekebilir kaç parça getirebileceğini internetten araştırmanı tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 14 gün sonra Almanya'dan Türkiye'ye döneceğim ve dönerken yanımda bilgisayar parçaları getirmek istiyorum.
Sizce gümrükte veya havalimanı güvenliğinde sorun yaşar mıyım? Getireceğim parçalar: Ekran kartı, Anakart, RAM, İşlemci.
Kutusuz getirirseniz sıkıntı olmaz ama bu kesinlikle olmaz demek değil.

Kutusuz getirirseniz sıkıntı olmaz ama bu kesinlikle olmaz demek değil.
Yasalara baktığım kadarıyla 430 Euro altındaki kişisel cihazlardan vergi alınmıyor fakat getireceğin şeylerin fiyatı yüksek ise vergi alırlar ama bir ihtimal kutusuz getirme imkanın varsa zarar görmeyecek dersen kutusuz vergi almayabilirler yakalanmazsan eğerki ama bu kesinlikle yakalanmayacağın anlamına gelmez çok sık kontroller olduğunu duymuştum bir kaç kişiden.

Girişte dikkat çekmezsen valizine bakmazlar. O zaman istediğin kadar getirirsin. Her parçadan bir tane olsada sıkıntı olucağını sanmıyorum kendiniz için aldığınızı söylersinsiniz. En risksiz olanı kutusuz getirmek.

Hocam dikkat et. Kutusuz getireceksen valizlere analık gibi davranıyorlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı