Yurtdışından SSD ve RAM alınır mı?

DTT156

Femtopat
Şimdi ben HP Pavilion Gaming laptop için 8x2 Corsair DDR 3200 MHz RAM ve makul bir SSD almak istiyorum. Babam Yunanistan'a gidecek o alsa ve çantasında sarıp kırmadan getirse vergi gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ben HP Pavilion Gaming laptop için 8x2 Corsair DDR 3200 MHz RAM ve makul bir SSD almak istiyorum. Babam Yunanistan'a gidecek o alsa ve çantasında sarıp kırmadan getirse vergi gerekir mi?
Arkadaşım Bavulda PS4 getirmişti. Almanya'ya gidip almadığım nerf silahları kalmamıştı zamanında. Aynı şekilde bir sürü akrabam telefon vs aldı. Sarmasına bile gerek olduğunu düşünmüyor. Sonuçta satmak için getirmiyor. Sadece kullanmak için getiriyor.

Kişi kendi yurt dışında yapmış olduğu alışverişlerde vergi, ödemez. Aksi takdirde bulunduğu ülkenin vergilendirmesinden muaf tutulur. O yüzden sarıp getirse sorun olmaz. Ama isterse gümrükte faturayı gösterip vergi iadesi alabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı