Yurtdışından verilen siparişlerden ne kadar vergi kesiliyor?

Canon

Hectopat
Katılım
18 Aralık 2017
Mesajlar
597
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aliexpress'ten 2 tane eşya aldım. PTT'ye gidip aldım fakat her 2 ürün için 16 lira istediler. Bu ne vergisidir? 7 liralık ürüne 16 lira vergi vermek koyuyor.
 
Aliexpress gibi yerlde değil de diğer bilindik büyük şirketlerden alınca sorun oluyor,almaya korkar oldum.
 
Gümrük vergisi haricinde 8.80 TL ödemen gereken vergiler var. 8 TL gümrüğe sunma ücreti, 80 kuruş da damga vergisi. Bunların üzerine paketin üzerinde yazan dolar fiyatının 5'te biri güncel kurla TL'ye çevrilmiş şekilde yansıtılıyor. 1 dolarlık ürüne 16 TL'lik vergi istememeleri gerekiyor normalde. Toplamda 8+0.80+1.40=10.20 TL ediyor. Belki de taban sınırı vardır, belli meblağın altındaki ürünlerden sabit fiyatlı bir vergi alınıyordur, onu bilemem.
 
Aslında yapılması gereken çok basit ancak tüyo verip ertesi sabah uyandığımda kapımda "Aras Kargo" görmek istemiyorum :)
 
Bunda hic sasirilacak bir sey yok.
Turkiye'de default vergi stratejisi boyledir.

Eger bir urun Turkiye'de uretilmiyorsa ya da Turkiye'de tuketilmesi istenmiyorsa disaridaki birim fiyati X iken sana gelincesiye kadar min 3X olur.

Otomobil, elektronik, alkol vs.

Damga vergisi ne kadar sacma vs diye tek tek vergi kalemlerinin mantiksizligi uzerinden analiz kasmaya gerek yok. Butuncul dusunun. Adamlar oturuyorlar fiyati 3 ile carpiyorlar, o sonuca ulasana kadar totolarindan vergi uyduruyorlar iste.
 

Geri
Yukarı