Yurtta alarm ile uyanamıyorum

TechnoCastle

Hectopat
Daha fazla  
Üniversiteye yeni geçtim, bir yurtta 3 kişilik bir odada kalıyorum. Yolum uzun olduğu için sabah 7 gibi kalkmam gerek ve o saate ayarlı bir alarm kurdum. Ağır uyurum o yüzden alarmı gürültülü bir melodi yaptım. İlk günler (belki güneşin de etkisiyle) hala uykum olsa da rahatça kalkıyordum ama artık alarmım beni kaldıramıyor. Uykumda farkında olmadan alarmı erteliyorum. Bir keresinde 2 saat boyunca ertelemiştim alarmı. Bu durumdan dolayı hem dersi kaçırıyorum hem de oda arkadaşlarım rahatsız oluyor. İnternette gördüğüm "Uyumadan önce o saatte kalkmam lazım de, kalkarsın." metodunu denedim o da işe yaramıyor. Bazen okuldan istemsizce geç çıkıyorum, o yüzden daha erken uyumak benim için bir çözüm değil. Bu durumu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben genelde alarm kurmadan önce atıyorum 6.30 da uyanmam gerek alarmı 6.40a kurup 6.30 da uyanmam gerektiğini kendime şartlıyorum ertesi gün o saatte uyanıyorum.

"Ben uyanamıyorum" psikolojisinden çıkmanız gerekiyor öncelikli olarak. Siz bu olayı gözünüzde büyüttüğünüz sürece beyniniz tam tersini yapmaya devam edecek. Kerem Aktürkoğlu'nun üzerindeki baskı ve linçten dolayı "Bu sefer atacağım" diyip atabileceği tüm golleri kaçırması gibi.

Alarm sesinizi değiştirmeyi deneyin, ses kaydedin "Uyan, geç kalacaksın, sakın erteleme" gibi. Uyumadan önce yarın uyanacağım, ertelemek yok gibi telkinlerde bulunabilirsiniz kendinize.

Bu olayın tam olarak bir çözümü yok, tamamen sizin psikolojinize ve bilinçaltınıza bağlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı