Yusuf Tekin'in siyasetçiymiş gibi davranması normal mi?

sanes

Centipat
Makaleler
1
Ülkenin eğitim bakanı çıkıp böyle bir açıklama yapıyor.

1752575846886.png

Kaynak BPT Haber.

Milli eğtim bakanının böyle sözler söylemesi hiç uygun değil bence.

Bir de LGS'de tüm soruları doğru yapan 719 öğrenci var. Bunu eleştirmiş Muharrem İnce ve Yusuf Tekin'in sadece eleştiri için böyle demesi çok kötü.

Eki Görüntüle 2535304

Kaynak bpt.

Kesinlikle. Artık LGS'de bir seyler döndüğünü ben de düşünüyorum. Şahsen son 2 senedeki sınavlar basit değildi ama ziya Selçuk döneminde yapılan 2019'daki basit sınavla neredeyse aynı yüzdelikleri getirdi.

Kesinlikle artık LGS'de bireyler döndüğünü bende düşünüyorum şahsen son 2 senede ki sınavlar basit değildi ama ziya Selçuk döneminde yapılan 2019'daki basit sınavla neredeyse aynı yüzdelikleri getirdi.

Bir şey varsa da acele edilmeli. Evine yakın liseyi 1 puanla kaçırıp kendinden 20 puan düşük liseye servisle her gün 1.5 saat git gel yapan öğrenciler var ve olacak bu sene de.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 2535304

Kaynak BPT Haber.
Bence tamamen palavra. Tamamen kendi hatasını örtmeye çalışıyor. Sınav günü sınav kitapçıkları 11.57 gibi erkenden yayınladı ama sorun yok ifadelerini kullandı kendisi hatırlarsanız.

1752582963873.png

İnce başkandan cevap gecikmedi, ben kesinlikle bu konuda İnce'nin haklı olduğunu düşünüyorum. Evet, soruların çalınması ihtimali olabilir de olmayabilir de ama bunu hakaret içeren bir dille ifade etmek bu ülkenin milli eğitim bakanına yakışmıyor.

Bir bakanın bu şekilde açıklamalar yapması, devlet ciddiyetine ve kamu görevi sorumluluğuna kesinlikle yakışmıyor. Özellikle hakaret içeren ifadelerle muhalefeti hedef almak, toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Eğitim gibi hassas bir alandan sorumlu bir ismin, kamuoyunun eleştirilerine kişisel ve siyasi saldırılarla yanıt vermesi, sorumluluktan kaçmak anlamına gelir.

Kaldı ki, kendi partilerinin ve geçmişlerinin de ne kadar şaibeli olduğu ortada. Bugün kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını, yolsuzluk iddialarının ne boyutta olduğunu herkes biliyor. Kendi hataları gündeme gelince sessiz kalanların, başkalarını karalamaya çalışması samimiyetsizliğin açık göstergesidir.

Siyasetin seviyesini bu kadar düşüren, hakareti siyasal söylem sanan bu anlayış, hem kamu görevinin ruhuna aykırıdır hem de toplumdaki saygı ortamını zedeler. Bu ülkede artık hakaretsiz, seviyeli, sorumluluk bilinciyle hareket eden yöneticilere ihtiyaç var. Gerçek sorunları örtbas etmek için saldırgan bir dil kullanmak, ne halkı ikna eder ne de sorumluluktan kurtarır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı