Yzqe dosyası virüs mü?

Şu an Türkiye'de hızlıca yayılan bir fidye yazılımıdır kendisi. Filescan. IO'ya şifrelenmiş bir dosyayı at bende çözeyim.

Eyvallah usta format attim bilgisayara gerek kalmadi. Onemli bir dosyam yoktu zaten tek sıkıntı uygulama kurulumlari cok uzun sürüyor. Bir de sen bilgili bir abiye benziyorsun bir şey soracağım. Laptopa driverlari kurmak cok uzun sürüyor bir de viruslu bilgisayara flash takmak pek mantikli olmazdi. Bu sebeple direkt Windows ayarlarindan sifirladim. Her seyi sildirdim. Virus silinmis midir yoksa temiz kurulum atmam gerekiyor mu?

Eyvallah usta format attim bilgisayara gerek kalmadi. Onemli bir dosyam yoktu zaten tek sıkıntı uygulama kurulumlari cok uzun sürüyor. Bir de sen bilgili bir abiye benziyorsun bir şey soracağım. Laptopa driverlari kurmak cok uzun sürüyor bir de viruslu bilgisayara flash takmak pek mantikli olmazdi. Bu sebeple direkt Windows ayarlarindan sifirladim. Her seyi sildirdim. Virus silinmis midir yoksa temiz kurulum atmam gerekiyor mu?
Antivirüs ile tarama yap eğer virüs silinmediğine dair şüphen varsa. Kaspersky şu an bu fidye yazılımı ile bir çok kez karşılaştı ve veri tabanına koydu yani o bulur eğer varsa. Format attıysan zaten geçmiştir.

Gecmis olsun pek bir çözümü yok gibi anladigim kadariyla adam dosyalari sifreliyor ve cozmesi imkansiz çünkü trilyon tane kombinasyon var. Format atıyorum su an. Sunu suraya birakiyim belki senin isine yarar.

Merhaba iyi günler aynı sorunu paylaşıyoruz benim de birkaç oyun klip videosundan başka bir şeyim yoktu ancak Gmail hesabıma bağlı bir sürü uygulama oyunun şifresini değiştirmişler siz nasıl çözdünüz?

Merhaba iyi günler aynı sorunu paylaşıyoruz benim de birkaç oyun klip videosundan başka bir şeyim yoktu ancak Gmail hesabıma bağlı bir sürü uygulama oyunun şifresini değiştirmişler siz nasıl çözdünüz?

Nasil yani anlamadim? Eger e-mail hesabiniz ele gecirilmis ise sifreyi degistirip iki asamali dogrulamayi etkinlestirin. Telefon numarasi falan da ekleyin ne varsa. Eger sifresini degismesinden kastiniz bahsettigim gibi dosya uzantisinin degistirilip sifrelenmesiyse verilen linkteki talimatlari uygulayin. Aksi taktirde baska bir çözümü yok sanırım. Benim Steam hesabim da alınmış (fidye yazilim ile ilgisi var mi bilmiyorum ama yakin zamanlarda gerceklesti) hemen sifresini degistim. Cüzdanda bakiye yoktu zaten. 100 Steam puani kullanmis sadeve kendine topluluk emojisi mi ne atmış ugrasmaya gerek yok. Eger onemli bir dosyaniz yoksa format atin geçin. Ve sonrasinda bir antivirus programı ile bilgisayarinizi taratin. Geçmiş olsun.

SSD Test 2.PNG.yzqe (602KB) - SendSpace.com

Hocam yzqe bana da bulaştı. Bakabilme şansın var mı ?
Nedense indriremiyorum. Sonunda indi bakalım tek örnek işe yarayacak mı.

Birde şifrelenmemiş örneğini atar mısın? Gerçi bir işe yaramaz bu son fidye yazılımın pek çaresi yok gibi.

SSD Test 2.PNG.yzqe (602KB) - SendSpace.com

Hocam yzqe bana da bulaştı. Bakabilme şansın var mı ?
Bilgisayarı kapatmadın değil mi?

Son düzenleme:
Nedense indriremiyorum. Sonunda indi bakalım tek örnek işe yarayacak mı.

Birde şifrelenmemiş örneğini atar mısın? Gerçi bir işe yaramaz bu son fidye yazılımın pek çaresi yok gibi.

Bilgisayarı kapatmadın değil mi?

Bilgisayarın kapatılmasıyla alakası ne ki hocam onu anlamadım. Bilgisayara AV yükledim ama harici hdd deki yedeklediğim her şey şifrelenmiş. Bilgisayardakiler önemli değil de haricidekilere ulaşmam lazım.

Bilgisayarın kapatılmasıyla alakası ne ki hocam onu anlamadım. Bilgisayara AV yükledim ama harici hdd deki yedeklediğim her şey şifrelenmiş. Bilgisayardakiler önemli değil de haricidekilere ulaşmam lazım.
simdilik dosyalari tutman yapilabilecek tek mantikli sey bence. elbet sifre cozulecektir o zaman kurtarirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı