Z eksantirik somunu çalışmıyor

Bence şöyle yap, yaptığını geri al. Mesela görselde braket x eksenine göre çarpık duruyor, onu paralel hale getirip tekrar dene, tek teker için de çok takılma, x ekseni tutunca sallanmıyorsa sana sıkıntı çıkarmaz.

Yok videodaki gibi şansını denemek istiyorum diyorsan sağ taraftaki braketin iki vidasını gevşetip boşluk varsa sağa doğru kaydırıp topla, o şekilde eksantrik somunlu teker profile yaklaşır.
Tamamdıır, teşekkür ederim. Hocam bu arada biraz acil, nozzle ı değiştirdim az önce ve değiştirirken penseyle tutmama rağmen fark ettimki hotendim biraz oynuyor, ne yapmamı önerirsin?

Oynuyor derken hareket ediyor anlamında, yani sallanıyor gibi ama ufak.

Heat block nozülün yanında iki büyük vida heatsinke sabitleniyor sanırım. O durumda hareket varsa başka yerdeki bir vida gevşemiş de olabilir ya da baskı kafasının eksantrik somunlu 2 tekeri profile yeterli baskı yapmıyorsa kafanın hareketi seni yanıltıyor da olabilir. O noktalarda gözüne çarpan bir şey yoksa diğer parçaların vidalarını kontrol etmek durumundasın.

Bende V2 varken heatsinkin vidaları gevşemişti, katman kayması olunca fark etmiştim.

2 Sorunuda çözdüm hocam sayende, çok teşekkür ederim :)
Heat block nozülün yanında iki büyük vida heatsinke sabitleniyor sanırım. O durumda hareket varsa başka yerdeki bir vida gevşemiş de olabilir ya da baskı kafasının eksantrik somunlu 2 tekeri profile yeterli baskı yapmıyorsa kafanın hareketi seni yanıltıyor da olabilir. O noktalarda gözüne çarpan bir şey yoksa diğer parçaların vidalarını kontrol etmek durumundasın.

Bende V2 varken heatsinkin vidaları gevşemişti, katman kayması olunca fark etmiştim.

Fakat şimdi de şöyle bir şey var eksantrik somunla ayarlama yapınca sadece o tekerlek profile yaklaşıyor arkadaki 2 teker hala aynı :D o iki tekeri gevşettim profile yakınlaştırıp sıktım wooble problemi bayağı çözüldü Z eksenini sallayınca artık sağ tarafda bile yalnızca ufak bir tıkırtı sesi geliyor sol tarafda hiç yok o kadar mükemmel değil ama.

Ha bir de eğer ki yüksek hızlarda baskı alıyorsan, cht clone ile normal cht nozzle arasında bayağı bir Flow farkı var, elegoonun gönderdiği yedek nozzlelarda iyi değil bence, Grid tarzı infill türlerinde sıkıntı yaratıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı